Time management is life management

time management

Στη δουλειά μου έχει έρθει η ώρα των αξιολογήσεων. Οι εργαζόμενοι αξιολογούνται από τον προϊστάμενό τους για την απόδοση της εργασίας τους τον προηγούμενο χρόνο. Στις περισσότερες περιπτώσεις των ετησίων αξιολογήσεων ανακύπτει το σοβαρό θέμα του time management, της καλύτερης, δηλαδή, διαχείρισης του χρόνου, πως μπορούν να γίνουν οι εργαζόμενοι πιο παραγωγικοί και πιο αποτελεσματικοί στο χώρο της εργασίας τους.

Αλλά η καλύτερη διαχείριση του χρόνου αφορά και τη ζωή μας, την καθημερινότητά μας, για να ζούμε με λιγότερο στρες, να έχουμε την ενέργεια και τη δύναμη να εστιάζουμε και να πραγματοποιούμε τους πιο σημαντικούς στόχους μας στην προσωπική και επαγγελματική ζωή μας.

Πως μπορούμε, όμως, να οργανώσουμε καλύτερα το χρόνο μας, να καταπολεμήσουμε την αναβλητικότητά μας, πως μπορούμε να μεγιστοποιήσουμε τις προσωπικές μας δυνάμεις? Υπάρχουν εκατοντάδες βιβλία, βιντεάκια στο δίκτυο, σεμινάρια για να σας βοηθήσουν και να σας δώσουν πρακτικές συμβουλές πως να φτιάχνετε λίστες, πως να βάζετε προτεραιότητες, πως να κάνετε περισσότερα πράγματα σε λιγότερο χρόνο.

Τίποτα όμως δεν θα σας βοηθήσει εάν πρώτα δεν αποφασίσετε σήμερα να βελτιώσετε τον προγραμματισμό της μέρας σας. Αποφασίστε να γίνετε καλύτεροι στη διαχείριση του χρόνου. Βάλτε ψηλά τον πήχη και ξεκινήστε να οργανώνετε το ημερήσιο και εβδομαδιαίο πρόγραμμά σας. Διευθετήστε τις εργασίες που αναβάλλατε τόσο καιρό, όλα αυτά που αποφεύγατε να κάνετε, εκείνη την εξέταση στο γιατρό, τις δουλειές-αγγαρείες, εκείνες που παραμελείτε τόσο καιρό και τώρα ήρθε η ώρα να καταπιαστείτε.

Οργανωθείτε! Έτσι θα αποκτήσετε τον έλεγχο του χρόνου σας αλλά και τον έλεγχο της ζωής σας.

Advertisement

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Time management is life management

  1. Μπράβο Χριστινάκι… έτσι να μας οργανώνεις γιατί πολλές φορές ξεφεύγουμε…

Τα σχόλια είναι κλειστά.