Γιατί δεν πρέπει να στεναχωριόμαστε τη μέρα των γενεθλίων μας

Βλέπω πολλούς, όσο μεγαλώνουν, να δυσφορούν την μέρα των γενεθλίων τους, να στεναχωριούνται, ακόμα και κάποιοι να κλαίνε. Μια δυσάρεστη σκέψη τους κατακλύζει και μονολογούνε με πίκρα «πώς περάσανε τα χρόνια», «ο χρόνος είναι αμείλικτος», «τι μας περιμένει» και άλλα τέτοια δυσοίωνα.
Κι όμως, αντίθετα, όσο μεγαλώνουμε και η τούρτα γενεθλίων μας γεμίζει από κεράκια, οφείλουμε να είμαστε πιο ευτυχείς και ευγνώμονες! Η ζωή είναι ένα πλεονέκτημα που μας δόθηκε σαν δώρο, δεν είναι τιμωρία, ούτε προδοσία! Τη μέρα των γενεθλίων μας πρέπει να νιώθουμε ευλογημένοι και χαρούμενοι και να γιορτάζουμε μαζί με τους αγαπημένους μας για αυτή τη σπουδαία μέρα. Για όσα κεράκια θα σβήσουμε. Η ζωή έχει μια συναρπαστική ροή, η οποία συνέχεια μας τροφοδοτεί και μας εξελίσσει. Ζούμε και μαθαίνουμε την τέχνη της ζωής. Όπως μαθαίνουμε ένα μουσικό όργανο, με την εξάσκηση γινόμαστε βιρτουόζοι της τέχνης μας. Όπως και στη μαγειρική, πρέπει να εκτελέσουμε πολλές φορές τη συνταγή, ξανά και ξανά, να δοκιμάσουμε για να την πετύχουμε. Γιατί η ζωή είναι μια τέχνη που μαθαίνεται μέρα με τη μέρα.

Η συγγραφέας Μέλ Ρόμπινς σε μια ομιλία της στο TED, στο Σαν Φρανσίσκο, τo 2011 μίλησε για το πραγματικό γεγονός ότι οι πιθανότητες να υπάρχουμε είναι περίπου 1 στα 400 τρισεκατομμύρια. Αυτό υπολογίζεται από την πιθανότητα να συναντηθούν οι γονείς μας μεταξύ όλων των ανθρώπων του πλανήτη, να αναπαραχθούν τη δεδομένη στιγμή και να γεννηθούμε εμείς!! Δεν είναι τρελό! Είμαστε μία απιθανότητα, ένα ποσοστό στο τρισεκατομμύρια και εμείς, αντί να πετάμε από χαρά και να συνειδητοποιούμε αυτό το μεγαλείο της ύπαρξης μας και να κοιτάμε πως να ανασκουμπωθούμε και να βελτιώσουμε τον εαυτό μας και τη ζωή μας, μας χαλάει η μέρα των γενεθλίων μας, δεν θέλουμε να μας θυμούνται ούτε και να μας λένε χρόνια πολλά.

Τη μέρα των γενεθλίων μας δεν γιορτάζουμε την αφετηρία, αλλά την πορεία, το ταξίδι. Κι αυτό είναι η ουσία. Γεννηθήκαμε για να πεθάνουμε αλλά μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα, ας ριχθούμε στη ζωή για να αγαπήσουμε και να δημιουργήσουμε. Ας κινηθούμε μπροστά με σταθερούς στόχους και έχοντας στο μυαλό μας την προσωπική μας πρόοδο. Με αποφασιστικότητα και θάρρος ας σβήσουμε τα πολλαπλά κεράκια της τούρτας μας κι ας βάλουμε και τα μικρά πυροτεχνήματα για να λάμψουν στην ιδιαίτερη αυτή μέρα. Είναι στο χέρι μας να κάνουμε τις μέρες μας μεγάλες και μοναδικές.
Κι αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που δεν πρέπει να μας κάνει να στεναχωριόμαστε τη μέρα των γενεθλίων μας.

Advertisement