Σεπτέμβρης, ο άλλος Ιανουάριος

 

autumn (1)

Πάντα, αρχή Σεπτέμβρη αισθάνομαι τυχερή που έχω παιδιά σε σχολική ηλικία, επειδή πάντα, τέτοιες μέρες βρισκόμαστε σε έναν αναβρασμό και μια ανυπομονησία για τη νέα σχολική χρονιά, για την καινούρια τάξη, τα μαθήματα, τους δασκάλους και τους νέους συμμαθητές. Όλα φαίνονται καινούρια και πρωτόγνωρα. Αγοράζουμε τετράδια, χαρτικά, βιβλία, προσπαθούμε να οργανώσουμε το πρόγραμμα της εβδομάδας, να βρούμε χρόνο να μάθουν τα παιδιά, ξένες γλώσσες, μουσική, χορό, να δώσουμε τις σωστές κατευθύνσεις ώστε να μορφωθούν και να αποκτήσουν παιδεία.

Ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας της προσαρμογής σε ένα νέο περιβάλλον για τα παιδιά. Άλλα παιδιά θα τελειώσουν τη μαθητική περίοδο, όπως ο γιος μου που τελειώνει φέτος το Λύκειο και θα ανοιχθούν σε έναν νέο κόσμο, της ενηλικίωσης και της ωριμότητας, τον οποίο θα ανακαλύψουν μόνοι τους. Άλλα παιδιά θα ξεκινήσουν σαν πρωτάκια να καθίσουν για πρώτη φορά στα θρανία για να μάθουν τι σημαίνει σχολική ζωή και ποιες είναι οι απαιτήσεις της. Κι εμείς οι μεγάλοι, μέσα στο Σεπτέμβρη, είναι αναγκαίο να προσαρμοσθούμε στη νέα πραγματικότητα των παιδιών μας και να καταφέρουμε να εξισορροπήσουμε την δουλειά, την οικογένεια, τα σχολεία, τους φίλους και να αφιερώσουμε και λίγο χρόνο στον εαυτό μας.

Ο Σεπτέμβρης είναι ένας μήνας τακτοποίησης, οργάνωσης και θα μπορούσε να λειτουργήσει λίγο και σαν δεύτερος Ιανουάριος. Βάζεις νέους στόχους, αλλάζεις συνήθειες, ή κόβεις κακές συνήθειες, ξεκινάς διατροφή, αρχίζεις γυμναστήριο, ξαναβρίσκεις τους φίλους σου, προσπαθείς να βάλεις μια τάξη στη ζωή σου. Μετά από την χαλάρωση και την απόλαυση των διακοπών προσπαθείς να μπεις σε μια σειρά στην καθημερινότητα της ζωής σου. Και εκεί που τακτοποιείς την παιδική ντουλάπα και καθαρίζεις τα συρτάρια του γραφείου, αντιλαμβάνεσαι, ότι η χαρά που νιώθεις και η ικανοποίηση, συμβολίζει την ανάγκη σου και την επιθυμία σου να τακτοποιήσεις την ακαταστασία της ζωής σου.

Ο Σεπτέμβρης είναι η δεύτερη ευκαιρία σου. Να βγεις από τον αυτόματο πιλότο και να βαδίσεις με συνειδητότητα και αυτοπεποίθηση προς τους στόχους σου. Χωρίς φόβο και ανασφάλεια. Να ανακαλύψεις τον τρόπο πως να γίνουν οι επιθυμίες σου πραγματικότητα. Πως να καλύψεις τις προσωπικές σου ανάγκες και πως να καλλιεργήσεις τα ταλέντα σου. Είναι απαραίτητο να προετοιμαστείς για να αλλάξεις, να εστιάσεις όλη την προσοχή και την ενέργειά σου σε αυτό. Αρκεί να έχεις την αυτοπειθαρχία και τη θέληση να παλέψεις με τον εαυτό σου. Αυτόν τον αντιδραστικό σαμποτέρ που καθημερινά σε βασανίζει και σε αποκλείει, χωρίς να το θέλει, από νέες ευκαιρίες και νέες προοπτικές.
Καλό Σεπτέμβρη, με μια νέα αρχή και μια νέα ζωή!

Advertisement

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Σεπτέμβρης, ο άλλος Ιανουάριος

  1. Καλή χρονιά για την Λυδιούλα που μεγάλωσε και έγινε «γυμνασιόπαις» και στον Γιάννη κάθε επιτυχία στον αγώνα που θα δώσει και είμαι βέβαιη ότι θα τον κερδίσει!!!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.