5 ωραία πράγματα που έκανα τον τελευταίο μήνα

rodos

Ρόδος

Ζούμε την εποχή της καθολικής αφθονίας αλλά δεν μας έχει κάνει πιο ευτυχισμένους. Αντίθετα, κάθε μέρα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι πάσχουν από κατάθλιψη ή υποφέρουν από ένα αίσθημα ανεπάρκειας.

Στη ζωή πρέπει να ψάχνουμε τις μικρές απολαύσεις, στιγμές που θα μας χαλαρώνουν και θα μας προσφέρουν χαρά και εσωτερική ηρεμία στην καθημερινότητά μας.

Σ αυτό το πλαίσιο, ιδού 5 ωραία πράγματα που έκανα τον τελευταίο μήνα:

Διάβασα ένα ωραίο βιβλίο (εντάξει, όχι ένα, αλλά τρία) αλλά δεν παίζει ρόλο η ποσότητα. Το διάβασμα είναι το χόμπι μου, τα βιβλία είναι ένας κόσμος υπέροχος που σε ταξιδεύει, που περιμένει να τον εξερευνήσεις, ο φυσικός χώρος για μένα είναι οι βιβλιοθήκες, τα μεγάλα βιβλιοπωλεία. Έχω παρακαλέσει τον Θεό, μία φορά, να κάνει κάτι και να κλειδωθώ μέσα σε ένα καταπληκτικό βιβλιοπωλείο.

Βγήκαμε έξω για φαγητό. Το φαγητό είναι απόλαυση, είναι διασκέδαση, είναι τρόπος επικοινωνίας. Περνάς χρόνο με την οικογένειά σου ή με τους φίλους σου, τρως, γελάς, πίνεις. Η ζωή είναι με μια απλότητα όμορφη.

Παρακολούθησα ένα ενδιαφέρον σεμινάριο για τη δουλειά μου. Στα επαγγελματικά σεμινάρια πάντα κάτι καινούριο μαθαίνεις αλλά το πιο βασικό ότι είναι μια διαδικασία που σε ανεβάζει, σε εμψυχώνει και σε εμπνέει να σκεφτείς και να υιοθετήσεις νέες ιδέες. Προϋπόθεση, εδώ, είναι να έχεις επιλέξει μια δουλειά που να αγαπάς.

Κάναμε βόλτα στη φύση. Προσπαθώ να ενσωματώσω στην καθημερινότητα του Σαββατοκύριακου το περπάτημα στη φύση. Ο περίπατος είναι για μένα μια ανακουφιστική διαδικασία. Ένας διαλογισμός, μία σύνδεση με την πηγή ενέργειάς μας. Το φως του ήλιου, το αεράκι, τα χρώματα, τα λουλούδια, το πράσινο σε αναζωογονούν, σε κάνουν άλλον άνθρωπο. Έστω για λίγο.

Έψαξα για τον προορισμό των καλοκαιρινών διακοπών μας. Και ψάχνω ακόμα. Διάβασα, κοίταξα φωτογραφίες, έψαξα σχόλια και κριτικές στο ιντερνέτ. Η απόλαυση του ταξιδιού ξεκινάει από την προετοιμασία του. Απαιτεί χρόνο αλλά δημιουργεί μια ευχάριστη αδημονία για περιπέτειες, εκδρομές και μεγάλα ταξίδια.

Καλό Πάσχα με υγεία και ανάταση ψυχής!

 

Advertisement