Επιμένετε να γιορτάζετε τα γενέθλιά σας

 

birthday

Σκόπελος, 1988

Παρασκευή ήταν τα γενέθλιά μου κι όλη την εβδομάδα δεν είχα ιδιαίτερα καλή διάθεση. Αναρωτήθηκα, τι έφταιγε, ήταν που πλησίαζαν τα γενέθλιά μου ή που θα έλειπε ο γιος μου σε τριήμερη εκδρομή με το σχολείο του, ή, μήπως ήταν και τα δύο μαζί.

Κι ύστερα σκέφτηκα ότι να γιορτάζεις τα γενέθλιά σου, όσο μεγαλώνεις, δεν είναι εύκολο. Λίγο τα χρόνια που περνάνε, λίγο οι αλλαγές στην εμφάνιση, λίγο όσα δεν ζήσαμε, λίγο οι αναμνήσεις και η νοσταλγία τους, οι άνθρωποι που έφυγαν και μας λείπουν κάνουν τη μέρα των γενεθλίων μας γλυκόπικρη.

Ας μη φοβόμαστε να γιορτάζουμε τα γενέθλιά μας. Ηλικία δεν είναι τα χρόνια που μαζεύουμε στις πλάτες μας, ηλικία είναι αυτό που νιώθουμε, ο βαθμός της όρεξής μας να μάθουμε καινούρια πράγματα, να γνωρίσουμε νέους ανθρώπους, να εκτεθούμε σε νέες εμπειρίες, σε νέα αισθήματα. Η ηλικία είναι state of mind.

Ο χρόνος είναι με το μέρος μας όταν νιώθουμε έτσι. Γι’ αυτό επιμένετε να γιορτάζετε τα γενέθλιά σας, χαρίστε στον εαυτό σας και στους αγαπημένους σας μια μεγάλη μέρα. Γιατί το αξίζετε, γιατί είναι μια ευκαιρία να λάβετε αγάπη, αγκαλιές, φιλιά και μία απόδειξη ότι αγαπάτε τον εαυτό σας.

Μην αφήνετε να σας κλέβουν αυτές τις υπέροχες, ευτυχισμένες  στιγμές.

 

 

 

Advertisement