Γιατί διαβάζω περιοδικά

veranda

Μεγάλωσα σε ένα σπίτι γεμάτο περιοδικά. Τον Ταχυδρόμο, τη Γυναίκα, το House and Garden, το Architectural Digest (η μητέρα μου είχε χόμπι την εσωτερική διακόσμηση) τα οποία τα μάζευε σε στοίβες στο πάτωμα. Όταν πήγαμε στο Γυμνάσιο και τα αγγλικά μας ήταν κάπως καλά, οι γονείς μας μας έγραψαν συνδρομητές στο Νational Geographic. Άλλος κόσμος! Θυμάμαι ακόμα με τι περιέργεια κοιτάζαμε τις φωτογραφίες από τα πιο απίθανα μέρη του πλανήτη. Επίσης, παραγγέλναμε στον πατέρα μας και μας έφερνε, από κάτω που δούλευε στην πόλη, το Elle και το Marie Claire.

Τα ίδια κάνω και τώρα στο δικό μου σπίτι. Τα περιοδικά τα επιλέγω και τα αγαπώ, όσο περίπου και τα βιβλία, γιατί σου ανοίγουν την πόρτα σε έναν άλλο κόσμο, σου προσφέρουν μία εγρήγορση καθώς γυρνάς τις σελίδες, σου δίνουν ιδέες, μια φρέσκια ματιά σε όποιον χώρο κι αν επιλέξεις, της μόδας, της κηπουρικής, της μαγειρικής, του αυτοκινήτου, της αστρολογίας, της υγείας, της επιστήμης, της τέχνης.

Η ποικιλία των θεμάτων, τα ευκολοδιάβαστα μικρά άρθρα, το βάρος του περιοδικού που μπορείς να το κουβαλάς μαζί σου παντού, είναι μερικά από τα προτερήματα των περιοδικών.

Αν βλέπαμε τον κόσμο με περιέργεια, αν θέλαμε να ερεθίσουμε το μυαλό μας με καινούριους τρόπους, θα σκαλώναμε, όταν περνούσαμε από μεγάλα περίπτερα και θα ξεφυλλίζαμε περιοδικά διαφορετικού περιεχομένου, για να βρούμε καινούρια ενδιαφέροντα π.χ. ίσως το ψάρεμα, τις καταδύσεις, ή για το πως να φτιάξεις μια συλλογή. Τι λέτε?

 

Advertisement

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Γιατί διαβάζω περιοδικά

  1. Ναι κι εμένα μου αρέσουν πολύ τα περιοδικά!!!! Μου κάνουν τη ζωή πολύ πιό όμορφη. Με μεγάλη λαχτάρα περιμένω κάθε φορά να βγεί το νέο Cote Sud, το ισπανικό Architectural Digest, το Living etc. και ανυπομονώ να κάτσω στον καναπέ να το απολαύσω!

Τα σχόλια είναι κλειστά.