TEDxAthens εμπειρία

ted2ted1

Τα πάντα έχουν μία αφετηρία- TEDxAthens 2016

Το περασμένο Σάββατο παρακολούθησα το συνέδριο του TEDx που διοργανώθηκε στο θέατρο Παλλάς στην Αθήνα με θέμα τις Αφετηρίες. Για όσους δεν γνωρίζουν το TED είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος ιδρύθηκε πριν από 32 χρόνια και έχει ως σκοπό να προάγει ιδέες που αξίζει να διαδοθούν. Το TEDx είναι ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε το 2009 με σκοπό να δώσει τη δυνατότητα σε ομάδες εθελοντών να μεταφέρουν την εμπειρία του TED οργανώντας συνέδρια σε τοπικό επίπεδο.

Έτσι βρέθηκα Σάββατο πρωί στη Στοά του City Link. Εκεί αντίκρισα μια μεγάλη γιορτή. Κόσμος πολύς, κοπέλες κερνούσαν καφέ, κουλουράκια, παραδοσιακά εδέσματα, εθελοντές μοίραζαν δώρα από τους χορηγούς του συνεδρίου. Με ωραία διάθεση περάσαμε και στην αίθουσα του Παλλάς. Παρακολουθήσαμε 18 ομιλητές από όλο τον κόσμο να μιλάνε 18 λεπτά για τις προσωπικές τους ιστορίες, για ιδέες, για ταξίδια, για πρωτοβουλίες και δράσεις. Εμπειρίες ζωής που σου δίνανε γνώσεις αλλά σου άνοιγαν και το μυαλό.

Απολαυστική εμπειρία που σε γεμίζει έμπνευση, όρεξη για να εκτεθείς σε καινούρια πράγματα, να νιώσεις. Αυτό είναι το TEDx. Μια γιορτή που σε κερνάνε ένα σφηνάκι γνώσης. Αναζωογονητικό και δυναμωτικό.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ομιλίες των TEDx στο youtube.

https://www.youtube.com/user/TEDxTalks

 

 

Advertisement