Ζήστε με ευγνωμοσύνη

, eygno1 eygno2

Ψαροκάικο στην Κορησσία, Κέα, Αύγουστος 2015

Το Δόξα τω Θεώ είναι μια έκφραση που χρησιμοποιούμε συχνά για να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας και τις ευχαριστίες μας για τη θετική έκβαση των πραγμάτων στο Θεό, ή όπως αλλιώς λέμε, την Ανώτερη Δύναμη, το αόρατο σχοινί που μας συνδέει με την Πηγή της Ζωής μας.

Πόσο όμως συχνά νιώθουμε ευγνωμοσύνη? Πόσες φορές ξυπνάμε το πρωί και λέμε ευχαριστώ που ζούμε και αναπνέουμε, που χτυπάει η καρδιά μας και ρέει το αίμα στο σώμα μας?

Τα εμπόδια, οι αναποδιές της ζωής, οι ασθένειες, οι ανησυχίες, το άγχος δεν μας αφήνουν να παραμείνουμε σε κατάσταση ευγνωμοσύνης. Μας βγάζουν από το σωστό δρόμο και μας οδηγούν στο να αισθανόμαστε συνέχεια φοβισμένοι και ανικανοποίητοι.

Ας επιλέξουμε να δείχνουμε εκτίμηση, σεβασμό και ευγνωμοσύνη για όσα έχουμε στη ζωή μας, την οικογένειά μας, τους φίλους μας, το σπίτι μας. Ας λέμε περισσότερες φορές Δόξα τω Θεώ. Για να εναρμονισθούμε με την αγάπη, την χαρά, την γαλήνη και την αρμονία, τα πιο όμορφα συναισθήματα που θα τα βιώσουμε εσωτερικά. Και τότε ίσως καταφέρουμε να τα εκφράσουμε και προς όλους τους άλλους.

Μπορείτε να βρείτε το http://www.christinanotes.com και στο Facebook:

https://www.facebook.com/christinanotes

Advertisement