Είναι θέμα απόφασης

glyfada

Ηλιοβασίλεμα στον Αστέρα Γλυφάδας

Σε πρόσφατη συνέντευξή της σε ελληνική εφημερίδα η Αμερικανίδα coach Sandra Crowe σε ερώτηση της δημοσιογράφου «Ποια ερώτηση θα κάνατε στον εαυτό σας εάν ήσαστε Ελληνίδα,» είπε «Θα ρωτούσα τον εαυτό μου τι μπορεί να με κάνει να νιώσω καλύτερα σήμερα. Κατοικείτε σε ένα από τα πιο θαυμαστά μέρη στον πλανήτη. Θεωρείτε ότι αυτό είναι λίγο?…»

Γιατί εμείς δεν μπορούμε να το δούμε αυτό? Το θεωρούμε δεδομένο ότι έχουμε γεννηθεί και μεγαλώσει σε αυτήν την όμορφη χώρα που έχει ιστορία, πολιτισμό, υπέροχο καιρό, καταπληκτικές θάλασσες, νόστιμο φαγητό κ.α. Μήπως εμείς επιτρέπουμε στον εαυτό μας να τα βλέπουμε όλα αρνητικά και μαύρα? Μήπως στη ζωή βλέπουμε ό,τι θέλουμε να δούμε? Επιλέγουμε την ασχήμια και την γκρίνια, την κακή διάθεση και ξεχνάμε να είμαστε ευγνώμονες για όλα τα καλά της ζωής μας.

Αν μπορούν οι ξένοι επισκέπτες να αντικρίζουν τη χώρα μας με δέος και συγκίνηση βλέποντας το ηλιοβασίλεμα ή την Ακρόπολη, μπορούμε και εμείς. Ψάχνοντας το καταπληκτικό μέσα στο συνηθισμένο, μέσα στη ρουτίνα της καθημερινότητάς μας. Εκπαιδεύοντας τον εαυτό μας να το δει και να το νιώσει. Αναζητήστε το συναίσθημα να νιώθετε έτσι όσο συχνότερα μπορείτε στη ζωή σας. Είναι θέμα απόφασης.

Καλές Διακοπές!

 

Advertisement