Το πάθημα να γίνει μάθημα

kea2015

Δεν χρειάζεται να υπάρχει θάλασσα για να προχωρήσει ένα καράβι. Οδυσσέας Ελύτης, Νόμπελ Λογοτεχνίας 1979

Τα προβλήματα στη χώρα μας δεν είναι μόνο οικονομικά, πηγάζουν από νοοτροπίες και κουλτούρες. Είναι που για κάποιο λόγο π.χ. όσοι αναλαμβάνουν μια δημόσια θέση δύσκολα παραιτούνται. Φοβούνται να μην χάσουν τις θέσεις τους. Φοβούνται το ρίσκο και το κόστος των αποφάσεων τους. Ενίοτε, δεν εφαρμόζουν και τους νόμους και δεν προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες και πολιτικές.

Η παραίτηση, γενικότερα, χρειάζεται θάρρος και ειλικρίνεια και πολύ περισσότερο προϋποθέτει να έχουμε κάποιες αξίες στη ζωή μας που να τις ακολουθούμε πιστά.

Είμαστε υπεύθυνοι για τις αποφάσεις μας, τις επιλογές και τους συμβιβασμούς μας.

Κανένα μνημόνιο και καμμιά διαγραφή χρέους δεν θα φέρει αποτέλεσμα, αν δεν αλλάξουμε τα μυαλά μας, αν δεν αλλάξουμε τις νοοτροπίες μας. Με φοροδιαφυγή, διαφθορά, αναξιοκρατία και βόλεμα στο δημόσιο, χωρίς καμμιά οργάνωση στο κράτος, χωρίς δημόσια παιδεία και υγεία, που πάμε? Ας κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας κι ας ανασκουμπωθούμε. Πρέπει να αλλάξουμε την Ελλάδα.

Advertisement

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Το πάθημα να γίνει μάθημα

  1. ΜΕΞΙΚΟ2237 ΕΛΛΑΔΑ 2060 ΧΙΛΗ 2015 ΙΤΑΛΙΑ 1733 ΙΣΠΑΝΙΑ 1669 ΓΑΛΛΙΑ 1489 ΔΑΝΙΑ 1438
    ΓΕΡΜΑΝΙΑ 1363 ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΩΡΕΣ /ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΤΟ 2013 ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ Κ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΣΗ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ! ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΤΑΝ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΞΑΝΑΒΡΟΥΝ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ !

Τα σχόλια είναι κλειστά.