Κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας

enydreio

 

Πρόσφατα διάβασα σε ένα ινερνετικό φόρουμ μια συζήτηση, ένα chat, που λένε στην ορολογία του ίντερνετ. Ένας κύριος έγραφε «Βρίσκομαι στα όρια της κατάθλιψης και έχω τάσεις αυτοκτονίας. Έχω κάποια λεφτά και θα ήθελα να κάνω ένα δώρο στον εαυτό μου. Έχετε καμιά ιδέα?» Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη. Πολλοί είπαν να κάνει ένα ταξίδι για να αλλάξει παραστάσεις ή σεμινάρια για να βρει ένα χόμπι, άλλος να κάνει ανακαίνιση στο σπίτι του, κάποιος πρότεινε μια πολυθρόνα μασάζ για καθημερινή απόλαυση και ένας άλλος να αγοράσει ένα ενυδρείο(!) για να βλέπει τα ψάρια και να χαλαρώνει αλλά και να έχει μία ασχολία με τη φροντίδα και την καθαριότητα του ενυδρείου.

Αντίδοτο στην κατάθλιψη και στη μελαγχολία είναι, λοιπόν, η αγορά ενός δώρου στον εαυτό μας. Για να φτιάξει το κέφι και τη διάθεσή μας, να μας ανεβάσει το ηθικό, να αισθανθούμε καλά, να τονώσει τη ψυχολογία μας. Για να προσφέρουμε, όμως, ένα δώρο, μια προσωπική ικανοποίηση στον εαυτό μας, προϋποθέτει να τον συμπαθούμε και να τον αγαπάμε τον εαυτό μας.

Αγαπήστε τον εαυτό σας, κάντε του ένα δώρο γιατί το αξίζει, μικρό ή μεγάλο, κι αυτός θα σας το ανταποδώσει. Θα εκπέμπετε ηρεμία, χαρά και αυτοπεποίθηση και έτσι θα μπορείτε να προσφέρετε και στους άλλους. Επιλέξτε, χωρίς ενοχές, ανάμεσα σε διακοπές, ψυχαγωγία, τεχνολογία ή κάτι πιο απλό και καθημερινό, ένα περιοδικό, μια σοκολάτα, ένα λιπγκλός.

 

 

Advertisement

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας

  1. θα αισθανόταν αμέσως πολύ χαρούμενος αν γινόταν ανάδοχος γονέας!! Η προσφορά προς άλλους ανθρώπους που έχουν ανάγκη είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας.Επίσης μπορούσε να πάει στην ΙΝΔΙΑ που ακρωτηριάζουν τα παιδάκια για να τα κάνουν ζητιάνους θα αισθανόταν τρελά ευτυχισμένος που δεν είναι ένα από αυτά!

Τα σχόλια είναι κλειστά.