Ασχοληθείτε με την κηπουρική

20150425_184501

Είναι εποχή που μέσα στο σπίτι μας επικρατεί αναβρασμός με το μάζεμα των χαλιών, το πλύσιμο των χειμωνιάτικων ρούχων, το ξεκαθάρισμα της ντουλάπας μας. Αλλά και έξω, στη βεράντα, στην αυλή, στον κήπο, μας περιμένουν πολλές εργασίες. Τα φυτά μας, οι γλάστρες μας, τα λουλούδια μας περίμεναν καρτερικά να περάσει ο χειμώνας και τώρα που είναι άνοιξη χρειάζονται την φροντίδα μας. Χρειάζονται κλάδεμα, καθάρισμα από τα ξερά φύλλα, φρεσκάρισμα του χώματος, λίπασμα και περισσότερο πότισμα.  (Αχ!  το πότισμα είναι η μεγάλη μου αδυναμία, το καλοκαίρι είναι η ψυχοθεραπεία μου. Ποτίζω το βραδάκι και ηρεμώ, χαλαρώνω).

Η κηπουρική είναι μια θαυμάσια ενασχόληση και μια επένδυση πιο πολύ ψυχολογική που χρειάζεται υπομονή. Υπομονή για να δεις το πρώτο λουλούδι, υπομονή για να δεις τον πρώτο καρπό. Η κηπουρική σου δίνει το δώρο της σύνδεσης με τη γη, της επαφής με τον αέρα, με τον ήλιο. Σε συνδέει με ένα πρακτικό τρόπο με τις εναλλαγές των εποχών. Την άνοιξη που όλα είναι νέα και φρέσκα, σε ανανεώνει και σε αναζωογονεί.

Ασχοληθείτε με την κηπουρική, την φύτευση και την σπορά. Χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και γνώση, μπορείτε να δημιουργήσετε μια μικρή όαση πρασίνου για σας με χρώματα, αρώματα και υπέροχα κελαηδίσματα πουλιών.

Καλή ανθοφορία στους κήπους σας και μην ξεχνάτε, το καλοκαίρι είναι κοντά!

 

Advertisement

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ασχοληθείτε με την κηπουρική

Τα σχόλια είναι κλειστά.