Ανακαλύψτε το άρωμά σας

perfumes

Τα αρώματα είναι ένας μαγικός κόσμος. Με ένα φσστ και στο μυαλό σου έρχονται εικόνες, αισθήσεις, ιστορίες, το δέρμα ενός μωρού, η αγαπημένη μου γιαγιά που μύριζε λεβάντα, το πατρικό μας σπίτι που, όταν καίγαμε στο τζάκι φλούδες μανταρίνι, μοσχοβόλαγε. Ανάβεις ένα αρωματικό κερί και να, ξαφνικά, ήρθαν τα Χριστούγεννα! Στάζεις μερικές σταγόνες στο δέρμα σου και ευθύς μεταφέρεσαι στη μέση ενός οπωρώνα!

Θυμάμαι, κάποτε, γυρνούσα από ένα επαγγελματικό ταξίδι στην επαρχία και έτσι ταραγμένη που ήμουν από ένα meeting, με φωνές και νεύρα, χώθηκα στα Duty Free. Δοκιμάζοντας κολόνιες, σε λίγο, όλη η ένταση μου έφυγε. Με τύλιξαν σε ένα πέπλο ευωδίας τα αρώματα και βρέθηκα στο αεροπλάνο ξεκούραστη και ανανεωμένη.

Φυσικά, όλοι ξέρουμε κι η ιστορία το έχει καταγράψει από τα χρόνια της αρχαιότητας, ότι τα αποστάγματα των λουλουδιών, των βοτάνων, των φυτών, βοηθούν στη θεραπεία σοβαρών ζητημάτων της υγείας μας, αλλά δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με αυτό το θέμα.

Τα αρώματα είναι ένα ταξίδι, ένα όνειρο. Δοκιμάστε, πειραματιστείτε, βρείτε το άρωμα που σας ταιριάζει, αφήστε το να γίνει μέρος της προσωπικότητας σας, κομμάτι της γοητεία σας. Ανάψτε αρωματικά κεριά στο σπίτι σας να γλυκάνουν την ατμόσφαιρα, αρωματίστε τα ρούχα σας, τις ντουλάπες σας, αγοράστε λουλούδια αρωματικά για τα βάζα σας, θα φέρουν την φρεσκάδα της φύσης στο σπίτι σας, προσθέστε αιθέρια έλαια στο νερό της μπανιέρας σας. Κάντε το άρωμα κομμάτι της ζωής σας κι αυτό θα γίνει ανάμνηση, σουβενίρ ζωής.

Κι αυτό που μετράει πιο πολύ στη ζωή είναι η διαδικασία, η αναζήτηση, η διαδρομή, ακόμα κι αν αυτό είναι, απλά, η εξερεύνηση ενός αρώματος, μιας μυρωδιάς.

Advertisement