Έκθεση 3D printing

 

Samsung Christina Photos 1748 (2)

Samsung Christina Photos 1754

Samsung Christina Photos 1750

Το παράδοξο ήταν ότι και τα δυο παιδιά μας θέλανε να δούνε την έκθεση 3D printing που διοργανώθηκε στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, ο μεγάλος, γιατί η έκθεση είχε σχέση με την τεχνολογία, η κόρη μου, γιατί είχε ακούσει ότι είχε κοσμήματα, ρούχα, καπέλα, όλα εκτυπωμένα.

Ευκαιρίες τέτοιες δεν χάνουμε, οπότε, μια Κυριακή βρεθήκαμε στο κτίριο- κόσμημα της Στέγης στη Συγγρού για να δούμε την έκθεση, γεμάτοι περιέργεια, να αντικρύσουμε από κοντά τα εκτυπωμένα αντικείμενα. Βρεθήκαμε σε μια επανάσταση. Πατώντας το πόδι σου στην έκθεση είναι σαν να διεισδύεις στο μέλλον. Η έκθεση ξεκινάει με μια βιντεοπροβολή στην οποία ένας τεράστιος εκτυπωτής εκτυπώνει έπιπλα, τοποθετώντας διαδοχικές στρώσεις από ένα ρευστό υλικό που βγαίνει σαν να ζουλάς μια οδοντόπαστα και αμέσως μετά αρχίζουν να σου αποκαλύπτονται στην αίθουσα, τα έπιπλα, ένα αυτοκίνητο, κοσμήματα, παπούτσια, ρούχα, καπέλα, αντικείμενα τέχνης, το πρότζεκτ ενός εκτυπωμένου κτιρίου που θα φέρει επανάσταση στην αρχιτεκτονική και στην κατασκευή των κτιρίων.

Η έκθεση κορυφώνεται με τα τεχνητά μέλη στον τομέα της ιατρικής αλλά και με την εκτυπωμένη καρδιά. Εδώ σοκαρίστηκα. Ανθρώπινα όργανα εκτυπώνονται με απόλυτη ακρίβεια και παίζουν σπουδαίο ρόλο στην εκπαίδευση των ιατρών, αποτελούν εργαλεία στον προεγχειρητικό έλεγχο και στον θεραπευτικό σχεδιασμό. Τεχνητά μέλη βοηθούν παιδιά να ζουν μια καλύτερη ζωή εκτυπώνοντας με έντονα χρώματα ένα είδος γάντι που προσομοιάζει κατά πολύ στη λειτουργία του με το ανθρώπινο χέρι.

Φύγαμε από την έκθεση, αναπτερωμένοι, η επιστήμη προχωράει, κάνει θαύματα, το μέλλον μας επιφυλάσσει θετικές εκπλήξεις ειδικά στο χώρο της ιατρικής, η τεχνολογία μπορεί να κάνει καλό σε όλο το φάσμα της ζωής. Η έκθεση ήταν εντυπωσιακή, στο χώρο υπάρχουν και 2 εκτυπωτές που εκτυπώνουν live, αλλά κατά κοινή ομολογία και των 4 μας το πιο συναρπαστικό ήταν το προσθετικό χέρι υψηλής τεχνολογίας και η εκτυπωμένη καρδιά. Γιατί δίνουν ελπίδα ζωής!

 

Advertisement

2 σκέψεις σχετικά με το “Έκθεση 3D printing

  1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ! ΜΑΣ ΕΔΩΣΕΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

Τα σχόλια είναι κλειστά.