Μάθετε μια ξένη γλώσσα

italia

 

Εδώ και 4 μήνες κάνω μαθήματα ιταλικών με μια Ιταλίδα από το Νότο, τη Μανταλένα, που γνώρισα σε ένα κάλεσμα και βρέθηκε να μένει δίπλα στο σπίτι μου. Χρόνια ήθελα να μάθω μια ξένη γλώσσα, χωρίς άγχος και εξετάσεις, χωρίς ιδιαίτερο λόγο, από αγάπη για τη χώρα, την κουλτούρα και τον πολιτισμό της. Χρόνια ήμουν ανάμεσα στα ισπανικά, τα ιταλικά και τα πορτογαλικά (τόσα χρόνια που το σκεφτόμουν θα τις είχα μάθει και τις τρεις γλώσσες!) αλλά η Μανταλένα εμφανίστηκε στη ζωή μου σαν καλός οιωνός που πρέπει να τον ερμηνεύσεις, σαν θεόσταλτο μήνυμα- όταν ο μαθητής είναι έτοιμος, ο δάσκαλος εμφανίζεται- και έτσι άρπαξα την ευκαιρία.

Το μάθημα των ιταλικών 1 1/2 ώρα την εβδομάδα, δεν με αγχώνει, αντίθετα με ανανεώνει, γιατί το απόγευμα της Πέμπτης ξέρω, ότι θα ξεφύγω από την καθημερινότητα, θα ανακατευτώ με ρήματα και επίθετα, με λέξεις που έχουν ωραία προφορά και θα ανακαλύψω καινούρια πράγματα μιας χώρας που αγαπώ.

Μάθετε μια ξένη γλώσσα ή ξαναθυμηθείτε μία που έχετε αρχίσει ίσως από την εποχή του σχολείου. Όχι μόνο για την γνώση καθεαυτή αλλά για την ομορφιά της διαδικασίας, για τη χαρά να νιώθετε ξανά μαθητές. Είναι μια καλή δικαιολογία για να δείτε μια ταινία, να αγοράσετε ένα περιοδικό, ένα βιβλίο, να ακούσετε τραγούδια στο YouTube, να οργανώσετε ένα ταξίδι στην χώρα. Με το δικό σας ρυθμό και τρόπο που θα ταιριάζει σε σας, μάθετε μια ξένη γλώσσα, χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο, κάνοντας ιδιαίτερα μαθήματα, δανειζόμενοι βιβλία, DVD ή ακόμα και επιστρέφοντας στις αίθουσες των φροντιστηρίων.

Σε μελέτη που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ για το τι χρειαζόμαστε στη ζωή μας για να είμαστε ευτυχισμένοι, επισημαίνεται ότι η συνεχής μόρφωση σε όλα τα επίπεδα μέχρι τα γεράματά μας συνεισφέρει ουσιαστικά στην προσωπική μας ευτυχία.

Να, λοιπόν, μια ευκαιρία!

 

 

 

Advertisement

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Μάθετε μια ξένη γλώσσα

  1. bravissimo christina! mi piace molto italy come tu sai! δεν ειμαι σιγουρη οτι το εγραψα σωστα! ειχα κανει ιταλικα πριν πολλα χρονια γιατι μου αρεσε και μου αρεσει η γλωσσα , η χωρα ,η μουσικη και τρελλαινομαι για το φαγητο τους! μου θυμισεσ το ταξιδι μασ στο αμαλφι! εχεισ δικιο οτι σε ανανεωνει μια γλωσσα, εγω ειχα αρχισει με μεθοδο μονη μου να διαβαζω ρωσικα που επισης τα λατρευω και μου προκαλεσε ενθουσιασμο ,χαρα και εγρηγορση! ci vediamo! bacci e abbracci!

Τα σχόλια είναι κλειστά.