Εντοπίστε τις αγελάδες σας

cow

Από τις Εκδόσεις Πατάκη

Πρόσφατα διάβασα το βιβλίο του Δρ. Καμίλο Κρουζ «Μια αγελάδα, μια φορά…»και ενθουσιάστηκα. Ο συγγραφέας παρουσιάζει αλληγορικά την ιστορία μιας αγελάδας, η οποία συμβολίζει τις δικαιολογίες, τις συνήθειες, τους φόβους, τις προφάσεις, τα ψέματα, ό,τι μας κρατάει δέσμιους σε μία μέτρια ζωή, που μας περιορίζει και μας απομακρύνει από την επιτυχημένη και ευτυχισμένη ζωή.

Αγελάδα είναι η δουλειά που δεν μας αρέσει, η αναβλητικότητα, η δικαιολογία «δεν έχω αρκετό χρόνο» ή φταίνε πάντα οι άλλοι, οι γονείς, ο σύζυγός μας, «δεν είμαι χοντρή, είμαι παχουλή», «δεν έχω χρήματα», «δεν μπορώ να το κάνω αυτό, είμαι πολύ μεγάλη», οι χαμηλές προσδοκίες, η αρνητική στάση και η απαισιοδοξία, όλες εκείνες οι πεποιθήσεις που μας παραλύουν και δεν μας επιτρέπουν να δράσουμε άμεσα και αποφασιστικά.

Στη δουλειά διηγήθηκα σε κάποιους συναδέλφους μου την ιστορία της αγελάδας και ξαφνικά βρεθήκαμε να συζητάμε για τις αγελάδες της ζωής μας. Η προσωποποίηση όλων των σκέψεων, των ιδεών και των συμπεριφορών μας σε αυτό το κατά τ΄ άλλα συμπαθητικό ζώο, μας βοήθησε πολύ να δούμε, τί ζωή ζούμε, τί αποδεχόμαστε και πως μπορούμε να ενεργήσουμε για να αλλάξουμε και να ζήσουμε μια ζωή χωρίς αγελάδες.

Εντοπίστε τις αγελάδες σας, συνειδητοποιήστε τες και αρχίστε να μην τις ταΐζετε. Αυτές σιγά σιγά θα αδυνατίσουν και κάποια στιγμή θα εξαφανιστούν από το μυαλό σας. Εξαλείφοντας μια δικαιολογία, αλλάζοντας μια κακή συνήθεια, διαφοροποιώντας τον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς σας, αμφισβητώντας τα πρότυπα, ψάχνοντας για καλύτερες ευκαιρίες στη ζωή σας…

Θα ήθελα να σας προτρέψω και να σας παρακινήσω να αγοράσετε το βιβλίο του δρ. Κρουζ για να διαβάσετε την υπέροχη ιστορία της αγελάδας. Για να καταλάβετε οτι η επιτυχία και η ευτυχία μας είναι 100% δική μας ευθύνη!

 

 

Advertisement

2 σκέψεις σχετικά με το “Εντοπίστε τις αγελάδες σας

  1. Η γνώση του ποιος ειμαι, τι κανω, που παω ειναι ισως η δυσκολότερη επιτυχία στη ζωή μας. Αυτο που λειπει απο το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων και κυριως των Ελλήνων…

    1. Οι Έλληνες είναι ο μοναδικός λαός που ξέρει ακριβώς ποιος είναι, τι κάνει, που πάει και τι θέλει!! Θέλει να περνάει καλά επιλέγοντας με πλήρη συνείδηση σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, συναίσθημα, οκνηρία, δραστηριότητα, ιδεολογία, συμφέρον….! Οι άνθρωποι που δεν ξέρουν τι θέλουν σε όλους τους λαούς είναι συνήθως αυτοί που γεννιούνται μέσα στα πλούτη και ταυτόχρονα βιώνουν την αδιαφορία της οικογενείας του (π.χ. Πάρις Χίλτον)! (Αργία μήτηρ πάσης κακίας!)
      Οι Έλληνες έχουν την μικρότερη επισκεψιμότητα σε ψυχολόγους (οικοδόμο, κτηνοτρόφο η αγρότισσα σίγουρα δεν θα δεις σε καναπέ ψυχιάτρου ούτε στον δικό τους δεν προλαβαίνουν να καθήσουν!!) και όταν πάνε σ αυτούς σίγουρα δεν πάνε για να μάθουν τι θέλουν!!!!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.