Επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων

vouli

Με πρωτοβουλία μητέρας συμμαθήτριας της κόρης μου, η οποία εργάζεται στη Βουλή επισκεφτήκαμε την περασμένη Κυριακή, για μια ξενάγηση, το ιστορικό κτίριο της Βουλής των Ελλήνων στο Σύνταγμα.

Η εμπειρία ήταν μοναδική. Καθίσαμε γονείς και παιδιά στα έδρανα των βουλευτών μέσα στην αίθουσα την Ολομέλειας, την αίθουσα που βλέπουμε καθημερινά στην τηλεόραση, εκεί που γίνονται όλα, οι ψηφοφορίες, οι ομιλίες, οι κόντρες και οι διαξιφισμοί των βουλευτών. Μέσα στη Βουλή, στο κορυφαίο δημοκρατικό θεσμό, εκεί που αντιπροσωπεύεται ο λαός, μας μίλησαν για την ιστορία του κτιρίου που ήταν αρχικά τα ανάκτορα του Όθωνα αλλά και για την ιστορία του κοινοβουλευτισμού κα της δημοκρατίας στη χώρα μας.

Η ατμόσφαιρα ήταν επιβλητική , το κτίριο ασκεί πάνω σου μια γοητεία και όλη αυτή η επισημότητα σε κάνει να συνειδητοποιείς πόσο υπεύθυνη και σοβαρή θα έπρεπε να ήταν η δουλειά των βουλευτών που ψηφίζουν τους νόμους και ελέγχουν την Κυβέρνηση και με αυτό το τρόπο καθορίζουν τις τύχες των πολιτών αλλά και της ίδιας της χώρας.

Στο κλίμα των επερχόμενων εκλογών της 25 Ιανουαρίου 2015 και μέσα στο πνεύμα απαξίωσης του πολιτικού συστήματος που ζούμε, η επίσκεψη στη Βουλή, μας προβλημάτισε για το τί θα ψηφίσουμε και πόσο υπεύθυνα και ώριμα θα πρέπει να ενεργήσουμε στις εκλογές. Ας κάνουμε την αυτοκριτική μας.

Καλή ψήφο!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελίνα Κ. για την πρωτοβουλία της και για την οργάνωση αυτής της ομαδικής μας εξόδου της Ε  Τάξης του Γ Δημοτικού Αρσακείου Ψυχικού.

 

Advertisement