Κάντε ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε

 

smiley

Εκεί που ξεφυλλίζω τις τελευταίες σελίδες του ημερολογίου του 2014 στο γραφείο, καθώς ψωνίζω δώρα στα μαγαζιά και σβήνω ονόματα στη νοερή λίστα των υποχρεώσεων, εκεί το μυαλό μου πλημυρίζει σκέψεις για τη χρονιά που φτάνει στο τέλος της. Τί έκανα αυτή τη χρονιά? Τήρησα τις αποφάσεις που πήρα? Πέτυχα τους στόχους μου? Γιατί όχι? Έζησα τη χρονιά, όπως μου ήρθε, μέσα στη δίνη της καθημερινότητας, ή την κατεύθυνα εγώ εκεί που ήθελα? Άρπαξα τις ευκαιρίες που μου δόθηκαν?

Σίγουρα αυτή τη χρονιά πήρα αποφάσεις και έκανα λάθη. Και τώρα προσπαθώ να μάθω από αυτά. Χρησιμοποίησα τις ίδιες δικαιολογίες, όπως, ότι δεν είχα ελεύθερο χρόνο. Πολλές φορές ένιωσα εξουθενωμένη, με ένα αίσθημα δυσαρέσκειας, απροσδιόριστο και επαναλαμβανόμενο. Τώρα, μετά τον απολογισμό μου, πρέπει να προχωρήσω στη νέα χρονιά, με νέο πλάνο, λίγο πιο σοφή, λίγο πιο έμπειρη. Έτοιμη να ξεκινήσω τη χρονιά μου, να μάθω, να κάνω όνειρα, να δράσω. Να δημιουργήσω το χρόνο για όλα αυτά που θέλω να κάνω για μένα και την οικογένειά μου.

Κάντε ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε, για να βρείτε, τί ήταν αυτό που σας έφερε χαρά, ικανοποίηση,  για να το ενισχύσετε την καινούρια χρονιά και τί ήταν αυτό που σας έφερε θυμό, ενοχή, ανία, για να προσπαθήσετε να το απομακρύνετε. Ίσως, πρέπει να αλλάξετε, για να γίνετε πιο ευτυχισμένοι, ή μπορεί, απλά, να πρέπει να εκτιμήσετε αυτό που έχετε και να νιώσετε ευγνώμονες.

Όλοι μπορούμε να γίνουμε λίγο πιο χαρούμενοι και πιο ευτυχισμένοι αυτή τη νέα χρονιά. Ας το προσπαθήσουμε!

Advertisement