Το Ιδανικό Σαββατοκύριακο

breakfast at bed

Καμιά φορά παίρνουμε πρωινό στο κρεβάτι.

Το Σαββατοκύριακο για όλους μας εμπεριέχει πολλές υποχρεώσεις, εξωτερικές δουλειές, ψώνια, σουπερμάρκετ, πλυντήρια, μαγείρεμα, διαβάσματα, προσκλήσεις για παιδικά πάρτι. Για μένα όμως το ιδανικό Σαββατοκύριακο σημαίνει πως κάνουμε όλοι στην οικογένεια πράγματα διαφορετικά από την εβδομάδα που μας χαροποιούν και μας ξεκουράζουν.

Ιδανικό Σαββατοκύριακο είναι να βρεθούμε με φίλους για να πούμε τα νέα μας για φαγητό ή για καφέ. Τα παιδιά να φέρουν τους φίλους τους στο σπίτι για παιχνίδι, ο γιος μου να φέρει τους φίλους του για να παίξουν ηλεκτρονικά ή ακόμα όπως προχθές που έφερε η κόρη μου μια φίλη της στο σπίτι για sleepover. Παίξανε, φάγανε κι ύστερα βάλανε τις πυτζάμες τους. Πλύνανε τα δόντια τους, πλέξανε η μία στην άλλη τα μαλλιά τους και πήγανε να κοιμηθούνε. Αλλά πού! Σκάγανε συνέχεια στα γέλια!

Ιδανικό Σαββατοκύριακο σημαίνει περισσότερος ύπνος, ξύπνημα χωρίς ξυπνητήρι, ξεκούραση, περισσότερη ώρα για λογοτεχνικό βιβλίο, για ξεφύλλισμα περιοδικών και διάβασμα εφημερίδας.

Στο ιδανικό Σαββατοκύριακο φτιάχνω σπέσιαλ πρωινό την Κυριακή με φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, ομελέτα ή αυγόφετες ή ψήνω κρουασάν με σοκολάτα για την οικογένεια. Το απόγευμα της Κυριακής μερικές φορές βρίσκουμε χρόνο και φτιάχνουμε cupcakes ή ψήνουμε μπισκότα.

Ιδανικό Σαββατοκύριακο σημαίνει αγοράζω λουλούδια για το σπίτι την Παρασκευή, περιποιούμαι τον κήπο μας, κάνω βόλτα στην εξοχή, πάω βόλτα τον σκύλο.

Στο ιδανικό Σαββατοκύριακο ξεκλέβω χρόνο για ένα σινεμά με τον σύζυγό μου ή τα καταφέρνουμε με την κόρη μου να πάμε θέατρο στην Κυριακάτικη απογευματινή.

Αλλά το ιδανικό Σαββατοκύριακο δεν έρχεται μόνο του. Χρειάζεται να το δημιουργήσετε εσείς, να το οργανώσετε.  Μην κάθεστε στον καναπέ κουρασμένοι, γκρινιάζοντας με τον εαυτό σας, μίζεροι για τη ζωή που ζείτε.  Αξιοποιείστε τον χρόνο σας με δραστηριότητες που σας κάνουν να αισθάνεστε καλά και θα δείτε την διαφορά στο Σαββατοκύριακό σας. Θα σας γεμίσει ενέργεια, θετική σκέψη, δύναμη και το πιο σημαντικό, θα σας επιτρέψει να μην χάσετε το στόχο σας, να παλέψετε για αυτά που είναι πραγματικά ουσιαστικά για εσάς, για αυτά που δίνουν νόημα στη ζωή σας.

Advertisement

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Το Ιδανικό Σαββατοκύριακο

  1. τα γραφεισ τοσο ομορφα και λαχταριστα που περιμενουμε πωσ και πωσ το σαββατοκυριακο!
    με τισ αυγοφετεσ τον νικο τον επιασε νοσταλγια και λεμε το σαββατο να φτιαξουμε ενα γενναιο γερμανικο πρωινο!

Τα σχόλια είναι κλειστά.