Μάθετε να νιώθετε ευγνωμοσύνη

gratitude

Μια πολύ γνωστή ξένη τραγουδίστρια σε απονομή μουσικών βραβείων, όταν έλαβε το βραβείο από την μικρή κόρη της που ήταν στην αγκαλιά του, επίσης, γνωστού τραγουδιστή συζύγου της, είπε, «Σας ευχαριστώ, είμαι τόσο γεμάτη από ευγνωμοσύνη!»

Η ευγνωμοσύνη είναι το κορυφαίο αίσθημα για τη ευτυχία μας, Ευγνωμοσύνη για τα πάντα. Για το που υπάρχουμε, για την υγεία μας, για την οικογένειά μας, για την φιλία, για την αγάπη, για τη δουλειά μας, για τα αποκτήματά μας.

Ένιωθα ευγνωμοσύνη και έλεγα ευχαριστώ σιωπηλά μόνο στις δύσκολες στιγμές. Μετά από ένα ατύχημα, μια αρρώστια, όταν βγήκε το παιδί μου από την αίθουσα του νοσοκομείου που του κάνανε ράμματα, όταν γύρισε ο γιος μου μετά από ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Προσπαθώντας να ζήσω τη ζωή μου πιο συνειδητά, είδα, ότι την ευγνωμοσύνη πρέπει να την εκφράζεις καθημερινά. Την έχουμε μέσα μας σαν σεβασμό και εκτίμηση προς τη Δημιουργία και τη Ζωή. Προς τον εαυτό μας.

Τώρα λέω ευχαριστώ συνέχεια, καθημερινά, για τις χαρές, τις ατυχίες, τα εμπόδια, τις αποτυχίες μου.Όλα έχουν το λόγο τους και το σκοπό τους. Όταν βρίσκομαι σε κατάσταση ευγνωμοσύνης νιώθω να με κατακλύζει θετική ενέργεια, αισιοδοξία για τη ζωή, σαν να κατρακυλά μέσα μου κάτι ευεργετικό που με κάνει πιο ευτυχισμένη και πιο ολοκληρωμένη.

Μάθετε να νιώθετε ευγνωμοσύνη. Εκτιμήστε αυτά που έχετε και πιστέψτε με, έχετε ήδη τόσα πολλά για να νιώθετε ευγνωμοσύνη!

Advertisement