Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες

spetses 3

Τα θαλάσσια ταξί στο λιμάνι των Σπετσών.

Μέσα Οκτώβρη, με καλοκαιρινό καιρό, βρεθήκαμε για ένα Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες. Το αρχοντικό νησί της Μπουμπουλίνας είναι εξαιρετική επιλογή για να ξεκλέψετε μια ανάσα από τη ζωή στην πόλη. Φθάνετε οδικώς σε 2-2,5 ώρες στην Κόστα και από εκεί με καίκι ή θαλάσσιο ταξί βρίσκεστε σε λίγα λεπτά στο λιμάνι των Σπετσών. Για όσους δεν θέλουν να ταξιδέψουν οδικώς, υπάρχει η δυνατότητα να φθάσουν στις Σπέτσες σε 2 ώρες με ιπτάμενα δελφίνια, τα οποία αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά.

Στις Σπέτσες συνδυάζονται τα πάντα. Μεγάλη δόση ελληνικής ιστορίας, παραδοσιακή αρχιτεκτονική, βουτιές σε καθαρές παραλίες, βόλτες στην κατάφυτη ενδοχώρα, ποδηλατάδες, διασκέδαση και φαγητό το βράδυ σε ωραία μαγαζιά και μπαράκια.Όλα ξεκινούν και τελειώνουν στην Ντάπια, το κέντρο του νησιού, όπου εκεί βρισκόταν παλιά το πυροβολείο των Σπετσών. Ανάμεσα στα υπέροχα αρχοντικά ξεχωρίζει το εμβληματικό ξενοδοχείο Poseidonion Grande, το οποίο χτίστηκε το 1914 από τον Σπετσιώτη ευεργέτη Σωτήριο Ανάργυρο, αλλά και το σπίτι της Μπουμπουλίνας που λειτουργεί ως μουσείο.

Από την Ντάπια προχωράτε στο Παλιό Λιμάνι με τους ταρσανάδες και δυτικά της Ντάπιας βρίσκεται η Κουνουπίτσα με τα ιστορικά κτήρια. Εκεί μπορείτε να κάνετε μία ωραία βόλτα παραλιακώς μέχρι το ξενοδοχείο Spetses Hotel. Ιδανικά στο Παλιό λιμάνι ή στην Κουνουπίτσα μπορείτε την βόλτα να την κάνετε με την παραδοσιακή άμαξα. Συμβουλή μου είναι, να μην μείνετε μόνο κοντά στην θάλασσα, αλλά να περπατήσετε και στα δρομάκια πάνω από τον παραλιακό δρόμο που βρίσκονται τα θαυμάσια σπετσιώτικα αρχοντικά μέσα στα λουλούδια και στα αρώματα.

Στις Σπέτσες μείναμε στο ξενοδοχείο  Νησιά, το οποίο είναι διαμορφωμένο με το παραδοσιακό σπετσιώτικο στυλ και στεγάζεται σε ιστορικό κτήριο των αρχών του 20ου αιώνα. Φάγαμε εξαιρετικά παντού, αλλά θέλω να κάνω ιδιαίτερη μνεία στο εστιατόριο «Το Νερό της Αγάπης» στην Κουνουπίτσα με την υπέροχη βεράντα πάνω στην θάλασσα και το γευστικότατο φαγητό του.

Από τις Σπέτσες φύγαμε περίλυποι, γιατί εκεί το καλοκαίρι κρατάει ακόμα, γιατί εκεί η φυσική ομορφιά μπλέκεται τόσο γλυκά με την ιστορία και την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής, γιατί εκεί τα αρώματα των λουλουδιών αναμειγνύονται τόσο ταιριαστά με την αλμύρα της θάλασσας.

Όμως πάντα θα έχουμε την ελπίδα ότι σύντομα θα ξαναγυρίσουμε στις Σπέτσες. Είναι τόσο κοντά!

20141012_114343

Το αρχοντικό του  Σωτήριου Ανάργυρου.

amaksa

Στην Κουνουπίτσα με άμαξα.

porta20141012_131239

Σπετσιώτικα Αρχοντικά.

 

thea

Η θέα από το «Νερό της Αγάπης»

 

 

 

 

Advertisement

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες

  1. EINAI ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΝΗΣΙΑ! ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΠΟΠΝΕΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΑΛΑΡΟΤΗΤΑ! ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΜΑΣ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.