Υιοθετήστε ένα κατοικίδιο

Fidel kouklos

Το σκυλάκι μας ο Fidel (ράτσας Bichon Havanese), πριν λίγες μέρες, είχε γενέθλια. Έκλεισε τα πρώτα του 2 χρόνια! Του πήραμε δώρα, λιχουδιές, τον φιλήσαμε, τον αγκαλιάσαμε. Τον θεωρούμε μέλος της οικογενείας μας, σύντροφός μας, φίλος πιστός και λατρευτός. Είναι ένα δώρο στη ζωή μας, ένα πλεονέκτημα της οικογένειάς μας.

Επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν ότι η επαφή με σκύλους και γάτες έχει θετικές επιπτώσεις στη διάθεση και στη συμπεριφορά των ανθρώπων όλων των ηλικιών. Ειδικότερα για τα παιδιά η συναναστροφή με τα κατοικίδια  τα βοηθάει να εξοικειωθούν με τους σκύλους και τις γάτες σε πρακτικό επίπεδο, να καταλάβουν και να αντιληφθούν τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις της ιδιοκτησίας και της φροντίδας των ζώων, να ασκηθούν στη στοργή και στην τρυφερότητα, να μάθουν από μικρά να είναι φιλόζωα.

Ο Φιντελάκος μας τα καταλαβαίνει όλα. Μας κοιτάει με τα μεγάλα του μάτια και εμείς λιώνουμε. Είναι πάντα χαρούμενος, έτοιμος για παιχνίδι, γεμάτος περιέργεια και ενεργητικότητα. Μας δίνει άδολα την αγάπη του και την αφοσίωσή του, χωρίς όρια και μας προσφέρει απεριόριστα τη χαρά και το κέφι του από το πρωί μέχρι το βράδυ. Είναι πανέξυπνος, συνεργάσιμος και πολύ κοινωνικός.

Εμείς πάλι τον φροντίζουμε, τον χτενίζουμε καθημερινά, τον πάμε βόλτα 2 φορές την ημέρα (την υπόλοιπη τρέχει στον κήπο). Φροντίζουμε για τη σωστή διατροφή του, για το μπάνιο του, για την καλή του υγεία. Τα παιδιά παίζουν μαζί του και προσπαθούν να τον εκπαιδεύσουν στους βασικούς κανόνες υπακοής.

Το να αποκτήσεις έναν σκύλο, σίγουρα, είναι δέσμευση που απαιτεί πολλή σκέψη πριν από την απόφαση. Αλλά αν μπορείτε να του αφιερώνετε καθημερινά χρόνο, υιοθετείστε ένα σκυλάκι. Θα προσαρμοσθεί εύκολα στον τρόπο ζωής σας και θα σας γεμίσει με μοναδικά αισθήματα αφοσίωσης και αγάπης.

Χρόνια Πολλά Φιντέλ!

fidel2

Advertisement

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Υιοθετήστε ένα κατοικίδιο

  1. ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΣΕΙ! ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΕΤΡΕΛΑΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΡΟΜΕΟ! ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΥΚΟΣΚΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΟΣ , ΧΑΔΙΑΡΗΣ ΚΑΙ ΤΡΥΦΕΡΟΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΓΡΙΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ! ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ! ΤΟΝ ΕΙΧΑΜΕ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΚΟΥΤΑΒΑΚΙ !

Τα σχόλια είναι κλειστά.