Κάντε Άλμα Ζωής

alma

Μία αιτία πρόωρου θανάτου παγκοσμίως είναι ο καρκίνος και ειδικότερα ο καρκίνος του μαστού. Η επιστήμη με την έρευνα, την πρόοδο της χειρουργικής και της φαρμακευτικής αλλά και την έγκαιρη πρόβλεψη έχει κατορθώσει να σώσει πολλές ανθρώπινες ζωές.

Στις 28 Σεπτεμβρίου 2014 συμμετείχαμε για 3η φορά στον Αγώνα Δρόμου και Περιπάτου ενάντια στον καρκίνο του μαστού που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού Άλμα Ζωής. Ήταν μια μεγάλη γιορτή, συγκινητική, ένας ύμνος για τη ζωή και τη μάχη που πρέπει να δίνεις για να πας πέρα από την ασθένεια και το φόβο. 18.500 άνθρωποι πλημμύρισαν τους δρόμους γύρω από το Ζάππειο Μέγαρο, δρομείς, οικογένειες με παιδιά, μαμάδες με μικρά παιδιά σε καρότσια, ηλικιωμένες κυρίες που νόσησαν στο παρελθόν, όλοι ενωμένοι στον ίδιο αγώνα, στην ίδια υπέρβαση.

Πρέπει να έχουμε πίστη στη ζωή, να αντιμετωπίζουμε τους χειρότερούς μας φόβους, να αρρωσταίνουμε και να μην κρυβόμαστε, να είμαστε προετοιμασμένοι να παλέψουμε  για τον εαυτό μας, να έχουμε τη δύναμη να κάνουμε ένα μεγάλο Άλμα Ζωής.

Η ανέλπιστη επιτυχία του καλέσματος του Greece Race for the Cure μου μετέδωσε εκείνη τη μέρα αισθήματα αισιοδοξίας, δύναμης, τόλμης και πίστης. Περιμένοντας στο σημείο εκκίνησης μαζί με τα παιδιά μου σκέφτηκα : «Ας ξεκινήσουμε με τη λαχτάρα του δρομέα, ας ανοιχτούμε στη ζωή. Ας περάσουμε την πύλη κι ας αγκαλιάσουμε την πραγματικότητά μας ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πόνο. Ας περάσουμε το κατώφλι της πόρτας του κόσμου. Εκεί εξώ μας περιμένει η αγάπη και η ευτυχία.»

Καλό Μήνα!

Advertisement

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Κάντε Άλμα Ζωής

  1. Κορίτσι μου πάλι μας συγκίνησες!Καλό μήνα με υγεία!

Τα σχόλια είναι κλειστά.