Απόδραση στην Αίγινα

aigina

Στην Αίγινα βρεθήκαμε για λίγες μέρες στα τέλη του μήνα Αυγούστου για ένα ωραίο επίλογο στις καλοκαιρινές μας διακοπές. Η Αίγινα είναι νησί του Αργοσαρωνικού, πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας και απέχει 1 ώρα από το λιμάνι του Πειραιά με πλοίο και 40 λεπτά με δελφίνι.

Η Αίγινα είναι χαμηλών τόνων και ήρεμη σαν τα νερά της. Κουβαλάει μνήμες από την εποχή της αρχαιότητας μέχρι τις μέρες μας και αυτή είναι ίσως και η  γοητεία της. Με τα υπέροχα κτήρια του 19 αιώνα που αντανακλούν την λάμψη του παλιού καιρού, έτσι πως στέκονται με την ξεθωριασμένη ευγένεια τους. Αλλά και με τον καταπληκτικό δωρικό Ναό της Αφαίας που αποτέλεσε μοντέλο για την κατασκευή του Παρθενώνα και η επίσκεψή του μέσα στο γλυκό φως του Αργοσαρωνικού αποτελεί αξέχαστη εμπειρία.

Κολύμπι στην Αγία Μαρίνα, στον Μαραθώνα, στην Βαγία, στην Πέρδικα, ακόμα και δίπλα στο λιμάνι, τα νερά σε καλοσωρίζουν με ένα ελαφρύ κυματισμό. Φαγητό στον Μπάμπη στο λιμάνι, δίπλα στο κύμα, στον Νώντα στην Πέρδικα, στον Στρατηγό στον Μαραθώνα και ένα σωρό άλλες επιλογές για ψαρομεζέδες και φρέσκο ψάρι. Και φυσικά βόλτα στο Λιμάνι για καφέ ή ποτό και παγωτό για τα παιδιά. Αγοράζουμε τοπικά γλυκίσματα με το φημισμένο φιστίκι Αιγίνης, βολτάρουμε, αναπνέουμε τον αέρα, γεμίζουμε τις μπαταρίες μας.

Η Αίγινα έχει τόσα πολλά να μας δώσει με την ατμόσφαιρά της, την ιστορία της, τα όμορφα νερά της, τις γκαλερί, τα φεστιβάλ, τις βόλτες, τις όμορφες φιστικιές της. Κι είναι τόσο κοντά στην Αθήνα…

Εμείς σίγουρα θα ξανάρθουμε!

agia Marina

Αγία Μαρίνα

afaia

Ο Ναός της Αφαίας

anitsaio

Η θέα στο δρόμο προς το Ανιτσαίο

 

 

 

Advertisement