Αγαπήστε το σώμα σας

love your body

Δεν πρόλαβε να ζεστάνει ο καιρός και μας έχουν βομβαρδίσει τα περιοδικά, η τηλεόραση, το διαδίκτυο με  υπέροχα κορμιά, κοπέλες με τέλειες αναλογίες που ποζάρουν με μπικίνι σε  εξωτικές παραλίες. Γοητευτικές, ελκυστικές, σέξι. Και εμείς απόγνωση, απελπισία! Πάλι δεν προλάβαμε να χάσουμε εκείνα τα περιττά κιλά, δεν βρήκαμε το χρόνο να γυμνασθούμε, πριν πάμε διακοπές πριν εμφανισθούμε στην παραλία.

Όλοι γύρω μας αυτό το διάστημα κάνουν διατροφή πιο πολύ για ψυχολογικούς λόγους και όχι γιατί ενδιαφέρονται πραγματικά να χάσουν βάρος. Νιώθουν ενοχές κάνοντας την αυτοκριτική τους. Γιατί δεν είχαν την πειθαρχία ή δεν προσπάθησαν αρκετά. Αλλά η ομορφιά θέλει χαρακτήρα.

Πρέπει να χάσουμε βάρος και να ασκηθούμε για τον εαυτό μας. Όχι για τον κόσμο. Γιατί θέλουμε να είμαστε υγιείς και επειδή αγαπάμε το σώμα μας και δεν θέλουμε να το ταλαιπωρούμε. Πρέπει να καταπολεμήσουμε και να νικήσουμε την τάση να μην είμαστε ευτυχισμένοι με το σώμα μας. Να μην κάνουμε συνέχεια παράπονα. Μπορούμε να κάνουμε πολλά για τον εαυτό μας, αρκεί να του αφιερώσουμε χρόνο. Το αξίζει.

Γίνετε ο καλύτερος φίλος του εαυτού σας και  τα αποτελέσματα θα φανούν και στην εξωτερική σας εμφάνιση. Με αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση. Άλλωστε η ομορφιά δεν εδρεύει στις καμπύλες, στα κιλά ή στην περιφέρεια.

Απαιτεί περισσότερα ή … πολύ λιγότερα.

 

 

Advertisement