Κανόνες για τις σχολικές εξετάσεις

owls

Αυτές τις μέρες μπαίνουμε, εμείς και χιλιάδες οικογένειες, σε μια δύσκολη περίοδο, γεμάτη αγωνία, άγχος, εντάσεις, λόγω των σχολικών εξετάσεων. Για τρίτη χρονιά (ο γιος μας θα αποφοιτήσει από το Γυμνάσιο) θα ζήσουμε για ένα περίπου μήνα τον εγκλεισμό στο σπίτι, την καταπίεση να κάνουμε ησυχία, να αντέξουμε τα νεύρα, την κούραση, τις συγκρούσεις.

Όπως έγραφα και πέρσι τέτοια εποχή το μυστικό της επιτυχίας των εξετάσεων είναι οι κανόνες. Πρέπει να βάλουμε κανόνες οι οποίοι πρέπει να τηρηθούν με υπομονή και πειθαρχία. Πότε ξυπνάμε, πότε διαβάζουμε, πότε κάνουμε διάλειμμα, πότε βλέπουμε τηλεόραση, πότε παίζουμε ηλεκτρονικά παιχνίδια, πότε είμαστε στο ιντερνέτ. Με επιβολή ποινών και συνεπειών στην περίπτωση της μη τήρησης των κανόνων. Η πειθαρχία, που περιγράφω, κάνει καλό στα παιδιά. Τα δυναμώνει. Τα παιδιά πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν έχουν μόνο δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις και οι γονείς από την άλλη πλευρά πρέπει να καταλάβουν ότι αυτοί είναι οι ρυθμιστές και οι φύλακες του οικογενειακού θεσμικού πλαισίου.

Προχωρήστε σε αυτή την περίοδο, με αγάπη και κανόνες, με υπομονή, αγκαλιά και στήριξη. Με κατανόηση!  Αφιερώστε όλο το χρόνο και την προσοχή σας στα παιδιά σας. Πιστέψτε τα και εμπιστευθείτε τα και αυτά θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους.

Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά του κόσμου!

Advertisement

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Κανόνες για τις σχολικές εξετάσεις

Τα σχόλια είναι κλειστά.