Οργανώστε ένα πικ-νικ στην εξοχή

the-picnic-claude-monet

Lunch on the Grass- Claude Monet

Τώρα που η φύση είναι στην πιο όμορφη ανοιξιάτικη φάση της και δεν έχουμε πάρει ακόμα τον δρόμο προς τις παραλίες, μία όμορφη ιδέα είναι να οργανώσουμε ένα πικ-νικ στην εξοχή. Μαζί με την οικογένειά μας, τους φίλους μας, μπορούμε να χαρούμε την ομορφιά των λουλουδιών, των ανθισμένων δέντρων, να καθίσουμε κάτω από την σκιά τους και να χαλαρώσουμε μακριά από την βαβούρα και την κίνηση της πόλης. Μακριά και από τα κινητά μας και τα email μας.

Βάλτε σε ένα καλάθι ένα μίνι γεύμα, σάντουιτς, μικρές λιχουδιές, φρούτα, κάτι να πιείτε και βγείτε σε ένα πάρκο, σε ένα λόφο, (π.χ στην Αθήνα στον λόφο του Φιλοπάππου, στο Άλσος Συγγρού) σε ένα δασάκι, κάπου όπου θα μπορείτε να στρώσετε ένα τραπεζομάντηλο, μία κουβέρτα και να καθίσετε κάτω στο γρασίδι. Πάρτε ένα βιβλίο, παιχνίδια, παίξτε, μιλήστε, γελάστε, τραγουδήστε με τα παιδιά σας ή με την παρέα σας.

Ας υπερασπιστούμε αυτές τις απλές στιγμές για μας. Το φως, τον αέρα, τα χρώματα, το κελάηδισμα των πουλιών, την σκιά των δέντρων. Η φύση με το μεγαλείο της θα μας βοηθήσει να διαλογιστούμε, να στοχαστούμε την ζωή μας, να ονειρευτούμε. Πόσο πλούσιος χρειάζεται να είναι κανείς για να χαρεί αυτές τις στιγμές?

Επιλέξτε να διασκεδάζετε και να απολαμβάνετε την φύση με αυτόν τον τρόπο. Να είστε ζωντανοί και χαρούμενοι και να μάθετε στα παιδιά σας πώς να είναι κι αυτά ευτυχισμένα.

 

Advertisement