Χρόνια μας Πολλά!

μπακαλιαρος

Σήμερα, 25 Μαρτίου, είναι εθνική γιορτή και αργία. Γιορτάζουμε συμβολικά την πρώτη μέρα του αγώνα των Ελλήνων κατά των Τούρκων. Συμπίπτει επίσης με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, οπότε είναι διπλή γιορτή. Τα παιδιά κάνουν γιορτές στα σχολεία, γίνονται παρελάσεις στους κεντρικούς δρόμους των πόλεων και λόγω ότι βρισκόμαστε σε περίοδο νηστείας του Πάσχα, η παράδοση επιτάσσει για φαγητό της ημέρας μπακαλιάρο τηγανητό με σκορδαλιά.

Έχω ξαναγράψει πόσο για μένα σημαντικό είναι το να τηρούμε τις παραδόσεις ακόμα κι αν είναι η αίσθηση της παράδοσης και του εορτασμού σχετίζεται  μόνο με το φαγητό. Είναι ωραίο να συνεχίζεις το δρόμο που σου έδειξαν οι γονείς σου και είναι αυτός ο ίδιος δρόμος που θέλεις να ακολουθήσουν τα παιδιά σου. Κι αυτό σε κάνει να νιώθεις μεγάλη ασφάλεια μέσα σου.

Τα παιδιά όμως δεν μαθαίνουν με αυτά που λέμε αλλά με αυτά που κάνουμε. Γι αυτό βάλτε τη σημαία στο μπαλκόνι όπως κάνανε οι γονείς μας και μαγειρέψτε τον παραδοσιακό μπακαλιάρο σκορδαλιά. Προσθέστε στο τραπέζι και ελιές, χωριάτικη σαλάτα, ουζάκι και επιδόρπιο χαλβά για να περάσετε υπέροχα. Αν θα πάτε έξω σε εστιατόριο για φαγητό, βάλτε τα παιδιά σας να δοκιμάσουν το συγκεκριμένο πιάτο για να γνωρίσουν το έθιμο.

Σε όσους από εμάς μαγειρεύουμε Καλή μας Τύχη και σε όλους Καλή Επέτειο!

Advertisement