Ονειρευτείτε κάτι μεγάλο

86th Oscars, Telecast

Η Κενυάτισσα Λουπίτα Νιόνγκο κέρδισε το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου 2014 για τον πρώτο της κινηματογραφικό ρόλο στην ταινία «12 Χρόνια Σκλάβος». Στον ευχαριστήριο λόγο της την βραδιά της απονομής είπε με συγκίνηση, «Όποτε κοιτάζω το χρυσό αγαλματάκι, θα θυμάμαι, ότι από όπου κι αν προέρχεσαι, τα όνειρά σου μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.»

Ξέρω ότι δεν τόσο απλό να ονειρευτείς κάτι μεγάλο. Χρειάζεται να έχεις φτερά. Στην ψυχή και στο μυαλό. Να ζεις τη ζωή με δυναμισμό, με ορμή, πάθος και πείσμα. Με θέληση. Να ρισκάρεις. Να έχεις βρει στη ζωή σου μια αποστολή. Ένα νόημα ζωής.

Όλοι μπορούμε να ονειρευτούμε κάτι μεγάλο και να προσπαθήσουμε να το πετύχουμε. Μην φοβάστε να κάνετε μεγάλα όνειρα. Οδηγηθείτε από μεγάλες σκέψεις. Με υπομονή και επιμονή. Με προγραμματισμό, οργάνωση και αυτοπειθαρχία. Βλέποντας τα προβλήματα και τις δυσκολίες της ζωής ως προκλήσεις. Εστιάζοντας στους στόχους σας και μη παρεκκλίνοντας από αυτούς.

Ονειρευτείτε κάτι μεγάλο. Να πάρετε το Όσκαρ σαν την Λουπίτα Νιόνγκο ή το Νόμπελ αν είστε επιστήμονας η συγγραφέας, να λύσετε ένα μαθηματικό πρόβλημα αν είστε μαθηματικός, να ανακαλύψετε μια αρχαία πόλη αν είστε αρχαιολόγος, να παίξετε στο NBA αν είστε μπασκετμπολίστας (όπως έκανε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην Milwaukee Bucks, NBA basketball) ή κάτι πιο απλό, να κάνετε ένα ταξίδι ζωής ή να γράψετε ένα βιβλίο, να ανεβείτε στην κορυφή ενός βουνού, να τρέξετε στον μαραθώνιο κα.

Παντού γύρω μας υπάρχουν παραδείγματα ανθρώπων που πέτυχαν αυτό που επιζητούσαν. Εμπνευστείτε από αυτά. Ζήστε μ’ ένα σκοπό κι η ζωή σας θα είναι πιο ολοκληρωμένη και ευτυχισμένη. Ξεκλειδώστε τα όνειρά σας κι αφήστε τα να σας κυριεύσουν, να σας καθοδηγήσουν και να σας δεσμεύσουν σε μια ζωή ουσιαστική, πλήρη και επιτυχημένη!

Advertisement