Επενδύστε στις φιλίες

friendship

Αυτόν τον μήνα, όπως και κάθε χρόνο, στις 14 Φεβρουαρίου του Αγίου Βαλεντίνου γιορτάσαμε την αγάπη και τον έρωτα. Βγαίνοντας όμως έξω εκείνη την ημέρα, το βράδυ,  με παρέα, αρπάζοντας την ευκαιρία να γιορτάσουμε, παρατήρησα ότι όλος ο χώρος ήταν γεμάτος από παρέες. Όπως και εμείς, οι περισσότεροι είχαν επιλέξει να περάσουν αυτή τη μέρα μαζί με τους φίλους τους!
Η φιλία είναι ένας τρόπος για να βρεις την χαρά και την ευτυχία. Όπως λέει και ο Αριστοτέλης, «Κανείς δεν θα επέλεγε να ζήσει χωρίς φίλους, ακόμα κι αν είχε όλα τα καλά του κόσμου.»
Οι φίλοι ομορφαίνουν τη ζωή μας, μας προσφέρουν αγάπη, στοργή, κουράγιο, εμπιστοσύνη, κατανόηση, μας βοηθούν στις δύσκολες στιγμές να ξεπεράσουμε τα εμπόδια της ζωής.
Το να κάνεις όμως φίλους και να τους διατηρείς σε βάθος χρόνου δεν είναι εύκολο και όσο μεγαλώνεις, τόσο αντιλαμβάνεσαι, πόσο δύσκολο είναι να έχεις αληθινές και ουσιαστικές σχέσεις φιλίας. Χρειάζεται χρόνος, ενέργεια, αληθινό ενδιαφέρον, πίστη και αφοσίωση για να κρατήσεις μια φιλία ζωντανή. Χρειάζεται να γίνουν θυσίες και από τις δύο πλευρές.

Αν χάσατε την επαφή με κάποιους φίλους σας, προσπαθήστε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί τους. Αν δεν έχετε αρκετούς φίλους, να είστε ανοιχτοί σε όποιες ευκαιρίες εμφανίζονται για να γνωρίσετε νέους ανθρώπους. Βρείτε το θάρρος να συστηθείτε μόνοι σας σε κάποιον που θα θέλατε να γνωρίσετε.

Η φιλία δεν είναι κάτι που μπορείς να αγοράσεις. Την κτίζεις αργά αλλά σταθερά δίνοντας ένα μέρος του εαυτού σου. Χωρίς εγωκεντρισμό. Με ευγνωμοσύνη, που αξιώθηκες μια σπουδαία φιλία.

Καλό τριήμερο!

friendship2

Advertisement