Επαναπροσδιορίστε τη ζωή σας

amigdalia

Ένας γνωστός επιχειρηματίας που απήχθη πρόσφατα, αλλά η απαγωγή του είχε αίσιο τέλος με δική του παρέμβαση, οδηγώντας τους δράστες ο ίδιος στην αστυνομία, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την περιπέτειά του μεταξύ άλλων είπε  : «Φοβήθηκα πολύ. Τώρα είναι μια νέα μέρα. Θα αναθεωρήσω πολλά πράγματα, προς το καλό, θα προσέξω λίγο περισσότερο τον εαυτό μου και  τους δικούς μου.»

Είναι πικρή διαπίστωση αλλά αληθινή ότι ένα ατύχημα, μια ξαφνική απώλεια, μία ασθένεια, μία αναγκαστική πρόκληση μπορεί να μας ταρακουνήσει τόσο ώστε να μας μεταμορφώσει και να  μας αλλάξει τη ζωή. Όταν ξαφνικά νιώθεις ότι η ζωή σου μπορεί να τελειώσει αύριο, αναγκάζεσαι να ξυπνήσεις απότομα, να κοιτάξεις την πραγματικότητα κατάματα, να κάνεις έναν γρήγορο απολογισμό και να επαναπροσδιορίσεις τις προτεραιότητες σου.

Τί αξίζει στη ζωή? Ποιά πράγματα είναι πολύτιμα για σας? Ποιούς φίλους θα θέλατε να ξαναδείτε? Ποιό είναι το όνειρο που δεν έχετε πραγματοποιήσει? Οι σπουδές που δεν ολοκληρώσατε? Η εργασία που δεν τολμήσατε να διεκδικήσετε? Το παιδί που δεν αποφασίσατε να κάνετε? Οι διακοπές που δεν πήγατε?

Δεν χρειάζεται να σας απειλήσει κάτι άσχημο για να βρείτε τι έχει νόημα στη ζωή σας. Μην σπαταλάτε το χρόνο σας σε ανούσιες ενέργειες, σε πράγματα που δεν αξίζουν τον κόπο. Μην χαραμίζεστε. Αποδεχτείτε αυτά που δεν μπορούν να αλλάξουν και προχωρήστε μπροστά.  Εστιάστε στα ουσιώδη. Αναδιατάξτε τις προτεραιότητες σας κι η ζωή σας θα έχει μια νέα αίσθηση. Και το καλύτερο, δεν θα έχει χρειαστεί να  έχετε πέσει θύμα απαγωγής, ληστείας, τρομοκρατικής επίθεσης, ή φυσικής καταστροφής!

Advertisement

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Επαναπροσδιορίστε τη ζωή σας

  1. Χριστινάκι, μέσα στους δύσκολους αυτούς καιρούς τα άρθρα σου πάντα μας δίνουν μια νότα ελπίδας και αισιοδοξίας! Ευχαριστούμε!

Τα σχόλια είναι κλειστά.