Χορέψτε!

Bus-stop-under-rain

Bus stop under rain- Leonid Afremov

Ήταν Πέμπτη απόγευμα και βρισκόμουν στην αγορά στο Μαρούσι. Συγκεκριμένα ήμουν μέσα σε ένα μαγαζί σε ένα στενό δρομάκι, όταν ξέσπασε η μπόρα. Οι ουρανοί ανοίξανε και σε λίγα λεπτά η καταρρακτώδης βροχή  σχημάτισε ρυάκια που τρέχανε δεξιά και αριστερά από τα πεζοδρόμια. Κινήθηκα προς την πόρτα του καταστήματος για να βρω πως θα φύγω και τότε τους είδα. Απέναντι στο ισόγειο της πολυκατοικίας ήταν μια σχολή χορού. Εκείνη τη στιγμή μια ομάδα νεαρών κοριτσιών και αγοριών χόρευε με μια μουσική που δεν ακουγόταν αλλά όλοι λικνίζονταν αρμονικά και χαμογελούσαν. Ο καιρός δεν τους επηρέαζε κι ας φαινόταν απειλητικός, τους είχε συνεπάρει ο χορός!

Αλήθεια, πόσο καιρό έχετε να χορέψετε?  Πόσος χρόνος έχει περάσει από την τελευταία φορά που ξεφαντώσατε χορεύοντας?

Ο χορός είναι απελευθέρωση, είναι φάρμακο για τις ψυχές μας, διεγείρει την φυσική χαρά της ζωής, άλλοτε μας χαλαρώνει κι άλλοτε μας τονώνει. Μας δίνει ευχαρίστηση, κέφι, χαρά.  Είναι απόλαυση και υπέροχη κούραση μαζί. Μας κάνει να αισθανόμαστε ευλύγιστοι, ζωντανοί και προπάντων νέοι.  Είναι η καλύτερη ασπίδα εναντίον της ψυχικής μας κόπωσης.

Τι σας κρατάει λοιπόν? Γιατί να τα στερείστε όλα αυτά? Χορέψτε, όσο μπορείτε και όπου μπορείτε. Τώρα που είναι  Απόκριες, βρείτε την ευκαιρία να πάτε σε κάποιο κάλεσμα, πάρτι, και παρακινείστε εσείς τους άλλους να χορέψουν. Κι όλοι μαζί ξεδώστε, χορεύοντας!

Καλό Τριώδιο!

Advertisement

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Χορέψτε!

  1. Ναι Χριστινάκο μου, έτσι είναι… ο χορός σου δίνει ακριβώς όλα όσα περιγράφεις!!!!!!!!!!1

Τα σχόλια είναι κλειστά.