Μια δεύτερη ευκαιρία

chinese year

Ως τακτικοί θαμώνες ενός κινέζικου εστιατορίου, την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014 δεχτήκαμε μία πρόσκληση από το εστιατόριο για τον εορτασμό της κινέζικης πρωτοχρονιάς (είναι κινητή εορτή η πρωτοχρονιά, χωρίς σταθερή ημερομηνία, γιατί το κινέζικο ημερολόγιο είναι σεληνιακό). Και φυσικά σπεύσαμε!

Καθώς το κλίμα ήταν εορταστικό, όλα τα τραπέζια γεμάτα, με μπουφέ φαγητό κι έναν κινέζο δράκο να τριγυρίζει στα τραπέζια και να διασκεδάζει τον κόσμο (όπως φαίνεται στη φωτογραφία), σκέφτηκα πως η κινέζικη πρωτοχρονιά είναι μια δεύτερη ευκαιρία, για όσους από εμάς δεν πρόλαβαν ακόμα να καθορίσουν τους στόχους του νέου έτους, να καταλήξουν στις προτεραιότητες τους για το 2014, να βρουν τις προκλήσεις που θα χουν να αντιμετωπίσουν την νέα χρονιά.

Στη ζωή, γενικότερα, πάντα, μας δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία. Αρκεί να μπορούμε να την δούμε. Πολλές φορές είμαστε τόσο κολλημένοι στην χαμένη ευκαιρία του παρελθόντος που δεν μπορούμε να διακρίνουμε μπροστά μας  τις ευκαιρίες που ανοίγονται  σαν παράθυρα μπροστά μας.

Καλή Κινέζικη Χρονιά!

Advertisement