Πόσο αισιόδοξοι είστε?

rose

Εκτιμώντας το θαύμα της ζωής – στον κήπο μας το πρώτο τριαντάφυλλο

στην καρδιά του χειμώνα.

Είστε από αυτούς που βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο ή μισοάδειο? Είστε, αυτό που λέμε, εκ φύσεως  αισιόδοξοι ή απαισιόδοξοι?

Κι όμως οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η αισιοδοξία μαθαίνεται. Υπάρχει γενετική επιρροή στα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας, αλλά, λένε, μένει αρκετός χώρος για εκπαίδευση στην θετική σκέψη και στην αισιοδοξία. Πώς?

Κοιτάζοντας τη φωτεινή πλευρά των πραγμάτων. Βλέποντας τα προβλήματα ως πρόκληση. Κάνοντας καλές σκέψεις. Διακρίνοντας μεταξύ των πραγμάτων που μπορούμε να ελέγξουμε και εκείνων που δεν μπορούμε. Πιστεύοντας στον εαυτό μας. Εστιάζοντας στους στόχους μας. Ελπίζοντας σε ένα καλύτερο μέλλον.  Η αισιοδοξία είναι ένα κοκτέιλ που περιέχει ευεξία, εξωστρέφεια, αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση, ευελιξία και εσωτερικό έλεγχο.

Οι έρευνες έδειξαν ότι η αισιοδοξία αποφέρει καρπούς στους ανθρώπους. Άνθρωποι που σκέφτονται θετικά έχουν περισσότερες πιθανότητες να τους συμβούν θετικά πράγματα, είναι πιο υγιείς, ζουν περισσότερο, έχουν πιο πολλούς φίλους, είναι πιο επιτυχημένοι και τελικά στο σύνολο πιο ευτυχισμένοι.

Είμαστε ενήλικες, υπεύθυνοι για τη ζωή που ζούμε και για τις επιλογές που κάνουμε. Η λέξη προδιάθεση δεν πρέπει ούτε να περνάει από το μυαλό μας. Μπορούμε να αλλάξουμε και να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο που βλέπουμε τη ζωή μας. Μην βάζετε αρνητικά φίλτρα στην πραγματικότητά σας. Μπορείτε να διαλέξετε την δράση αντί της παραίτησης. Μπορείτε να δείτε τα λάθη σας, τις αναποδιές της ζωής, τα βάσανά σας, τις άσχημες εμπειρίες σας, τις αποτυχίες σας με αυτό που πραγματικά είναι – οι  μεγάλοι δάσκαλοι της ζωής σας.

Advertisement

2 σκέψεις σχετικά με το “Πόσο αισιόδοξοι είστε?

  1. Ωραίο τριαντάφυλλο- ωραίο κείμενο- ωραίο μήνυμα… μπράβο Χριστίνα μου!!!

    1. ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΜΟΥ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΑΤΟΜΟ ΘΑ ΔΩΣΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΕΤΑΙ! ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΣΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΛΕΝΕ : ΕΣΥ ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΣΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΣΟΥ!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.