Κόψτε τις δικαιολογίες

marina

Με λιακάδα στη Μαρίνα Φλοίσβου. Ο καιρός είναι άλλη μια μεγάλη δικαιολογία!

Όλοι χρησιμοποιούμε δικαιολογίες για να μην κάνουμε πράγματα, παραμένουμε στάσιμοι, αναβάλλουμε πράξεις για το μέλλον, βρίσκουμε παντού δυσκολίες μπροστά μας. Σπαταλάμε το χρόνο μας λέγοντας, «Δεν έχω χρόνο, Είμαι κουρασμένος, Δεν έχω αρκετά χρήματα, Δεν είναι εποχή για ρίσκα, Φοβάμαι, Δεν μ’ αφήνει η οικογένειά μου, Είμαι μεγάλος πια για τέτοια, Δεν είχα ποτέ τύχη» κα. Στηριζόμαστε σε δικαιολογίες για να μην ζήσουμε, να μην αλλάξουμε, εφευρίσκουμε οι ίδιοι εμπόδια στη ζωή μας για να δικαιολογήσουμε τους υποτιθέμενους περιορισμούς μας.

Αν αναγνωρίζετε στον εαυτό σας αυτήν την διαδικασία κατασκευής δικαιολογιών, συνειδητοποιήστε τι κάνετε και σταματήστε το. Ξεκινήστε την νέα χρονιά χωρίς δικαιολογίες, χωρίς νοητικά όρια. Με αυτήν την επίγνωση, θα υπερνικήσετε την συνήθεια των δικαιολογιών και θα αλλάξετε τον τρόπο σκέψης σας.  Ο κόσμος θα ανοίξει μπροστά σας με άπειρες δυνατότητες. Μόνο για σας!

 

Advertisement

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Κόψτε τις δικαιολογίες

  1. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ! ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΒΟΛΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΤΣΙΧΛΑ! ΘΑ ΤΟ ΔΩΣΩ ΣΤΑ ΠΑΔΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ!

Τα σχόλια είναι κλειστά.