Μαγειρέψτε με πίστη στον εαυτό σας

pumpkins

Θυμάμαι τη μητέρα μου, συχνά, τα βράδια, να μας ρωτάει «Τί να μαγειρέψω αύριο?» και εμείς να σιωπούμε, κοιτώντας την, με ύφος, του τύπου «ποιός νοιάζεται για το φαγητό», «σιγά το πρόβλημα» κι άλλες σκέψεις τέτοιου είδους. Τώρα που έχω έρθει στη θέση της, καταλαβαίνω την έγνοια της για το καθημερινό μαγείρεμα. Είναι μεγάλο θέμα η διατροφή της οικογένειας και μερικές φορές μπορεί να μοιάζει με αγγαρεία και καταναγκασμό.

Η μαγειρική όμως μπορεί να μεταμορφωθεί και σε περιπέτεια, δημιουργία, μαγεία. Ένα γεύμα γύρω από το τραπέζι μπορεί να σημαίνει πολλά, οικογένεια, θαλπωρή, φιλία, φιλοξενία, προσφορά, γιορτή. Και πάνω απ΄όλα παράδοση. Θέλουμε και χρειαζόμαστε μία τέτοια μεγειρική, που να έχει επαφή με τις ρίζες μας, με τις τρυφερές αναμνήσεις από τις γεύσεις και τις μυρωδιές της παιδικής μας ηλικίας.

Η εναλλαγή των εποχών ή οι γιορτές είναι η τέλεια αφορμή για να εμπνευστούμε και να ψάξουμε για συνταγές σε βιβλία, στο ίντερνετ, σε μπλογκ, στην τηλεόραση. Δοκιμάστε συνταγές με υλικά που βρίσκουμε αυτήν την εποχή, κάστανα, ρόδια, κολοκύθες, λάχανα, πράσα, κυδώνια, μανταρίνια, με πίστη στον εαυτό σας. Με απόφαση. Με προγραμματισμό για τον χρόνο σας. Η μαγειρική δεξιότητα δεν προϋπάρχει. Την συναντάς με κόπο, υπομονή και πολλές προσπάθειες. Α…………..και με αγάπη!

Advertisement

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Μαγειρέψτε με πίστη στον εαυτό σας

  1. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΧΩ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ! ΟΜΩΣ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΜΜΟΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.