Πηγαίνετε σε διαλέξεις

harvard

Μ’ αρέσει να πηγαίνω σε διαλέξεις γιατί εμπνέομαι. Εμπνέομαι να κάνω πράγματα, να αλλάξω τη ζωή μου, μια κουβέντα του ομιλητή μπορεί να με πάει ένα βήμα παρά πέρα. Παίρνω και γνώσεις βέβαια από τις ομιλίες, μερικές φορές, σαν να διάβασα 5 βιβλία μονοκοπανιά.

Αλλά δεν είναι η προσφορά των γνώσεων που γεμίζει τα αμφιθέατρα με κόσμο( πιστέψτε με είναι γεμάτα) αλλά η δίψα για κάτι νέο, για κάτι διαφορετικό, η ανάγκη να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας, να επεκτείνουμε τους ορίζοντές μας. Οι ομιλητές κεντρίζουν την περιέργεια μας, μιλώντας μέσα από τις εμπειρίες τους, μας προσφέρουν ερεθίσματα για νέες ιδέες, αλλαγές στην εργασία, στα προσωπικά, συνολικά στη ζωή μας.

Και μην πείτε, όπως μου είπε μια κοπέλα «Πρώτη φορά έρχομαι σε διάλεξη. Προτιμώ να βλέπω βιντεάκια με ομιλίες στο youtube». Δεν έχει καμιά σχέση. Στη ζωντανή διάλεξη παίζει ρόλο και η ατμόσφαιρα. Οι ερωτήσεις του κοινού, η κουβέντα, ο διπλανός σου που μπορεί να κρατάει σημειώσεις και να σου θυμίζει την εποχή που ήσουν μαθήτρια. Είναι εμπειρία. Καμιά φορά, ζωής.

Εγώ, πάντως, πρόσφατα, βγήκα από μια ομιλία τόσο χαρούμενη, με είχε κατακλύσει μια νεανική ζωντάνια και ένας ενθουσιασμός που νόμιζα ότι πετούσα!

Τώρα, είναι η πιο κατάλληλη εποχή, να ξεκινήσετε να βρείτε ένα θέμα που σας ενδιαφέρει και να πάτε να ακούσετε μία διάλεξη. Είναι ευκαιρία!

Advertisement