Αγοράστε ένα φυτό- Φυτέψτε ένα δέντρο

Blue-Hydrangeas-In-Blue-Vase-GTL0107-de

Νομίζω, ότι είναι λίγοι εκείνοι που δεν παίρνουν ικανοποίηση από τα λουλούδια,  ή τα φυτά. Τα λουλούδια ομορφαίνουν τη ζωή και έχουν πολύ θετική επίδραση πάνω μας. Και τι πιο ωραίο απ’ το να παρακολουθείς ένα δεντράκι να μεγαλώνει, να εξελίσσεται, να ανθίζει!  Η κηπουρική  σε φέρνει πιο κοντά στους κύκλους της φύσης. Σε συνδέει με τη γη. Και ενίοτε σου δίνει και καρπούς που φέρνει μια άλλη χαρά στο σπίτι. Φράουλες σε γλάστρα, cherry ντοματίνια από παρτέρι, ελιές από δεντράκι ελιάς μάς έχουν φτιάξει πολλές φορές το κέφι.

Αγοράστε φυτά στο χώρο εργασίας σας και στο σπίτι σας. Γεμίζετε συχνά τα βάζα σας με λουλούδια της σεζόν. Αν έχετε γη, φτιάξτε έναν κήπο, ένα λαχανόκηπο ή έναν αρωματικό κήπο για τα μαγειρέματά σας. Ασκηθείτε στο να τα φροντίζετε με αγάπη και τρυφερότητα. Μάθετε και στα παιδιά σας να κάνουν το ίδιο. Η κηπουρική θέλει κόπο και υπομονή αλλά ανταμείβει με πολλούς τρόπους, χρώμα, άρωμα, ομορφιά.

Αφορμή για αυτό το σημείωμα, ήταν, ότι μετά από χρόνια, φέτος, έβγαλε λουλούδια η γιούκα μας.  Ένα σχεδόν άχαρο φυτό έγινε για λίγες μέρες  ένα πανέμορφο φυτό, σχεδόν εξωτικό, με τις άσπρες καμπανούλες του. Για αρκετές μέρες μπαίνοντας και βγαίνοντας από το σπίτι καμαρώναμε το φυτό μας.

Αυτή η ευχαρίστηση δεν αγοράζεται!

youka

Advertisement

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Αγοράστε ένα φυτό- Φυτέψτε ένα δέντρο

  1. Χριστινάκο μου,
    Σαν αθεράπευτα ερωτευμένη με τα λουλούδια δεν θα μπορούσα να μην συμφωνήσω απόλυτα με το άρθρο σου αλλά και να μην θαυμάσω τις υπέροχες φωτογραφίες.
    Πολλά φιλάκια

Τα σχόλια είναι κλειστά.