Μετακαλοκαιρινή οργάνωση- υιοθετήστε τελετουργίες

photo lydia

Της Λυδίας

Με τις πρώτες σταγόνες της βροχής αποχαιρετίσαμε το καλοκαίρι. Μαζευτήκαμε. Αρχίσανε και τα σχολεία. Και τώρα πρέπει να  προσαρμοσθούμε στους ρυθμούς της καθημερινότητάς μας μετά τους καλοκαιρινούς μήνες. Υπό τις τρέχουσες συνθήκες της καθοδικής εποχής που ζούμε.

Η ρουτίνα και η μονοτονία της ζωής δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό. Αρκεί να την οργανώσετε και να υιοθετήσετε κάποιες τελετουργίες που θα επαναλαμβάνετε και θα χαίρεστε σταθερά. Να τρώτε όλοι μαζί το βράδυ ή το μεσημέρι της Κυριακής. Να κάνετε ένα ιδιαίτερο πρωινό το σαββατοκύριακο για τα μέλη της οικογενείας σας.  Να διαβάζετε ένα παραμύθι στα παιδιά σας πριν κοιμηθούν. Να αγοράζετε μία φορά την εβδομάδα λουλούδια για το σπίτι. Να μαγειρέψετε ένα αγαπημένο φαγητό μια ιδιαίτερη μέρα κ.α. πολλά.

Δίνοντας τελετουργική μορφή ακόμα και στις πιο απλές λεπτομέρειες της καθημερινής μας ζωής, δίνουμε νόημα, ικανοποίηση  στη ζωή μας  και χαρά στους εαυτούς μας και στους ανθρώπους που αγαπάμε.

Το όμορφα στρωμένο τραπέζι, το άναμμα ενός κεριού, δεν είναι θέμα κόστους ή χρόνου. Είναι η δημιουργία μιας ατμόσφαιρας με καλή ενέργεια. Με μεγάλη αγάπη για το τώρα. Με ευγνωμοσύνη για τα απλά και ταπεινά πράγματα της ζωής μας.

Άλλωστε, όπως λένε, ευτυχία δεν είναι να παίρνεις αυτά που θέλεις, αλλά να θέλεις αυτά που έχεις. Χρησιμοποιήστε αυτά που έχετε, χωρίς να κάνετε συγκρίσεις με τους άλλους, για να ζήσετε τη ζωή σας και να ευτυχήσετε!

Advertisement

2 σκέψεις σχετικά με το “Μετακαλοκαιρινή οργάνωση- υιοθετήστε τελετουργίες

  1. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ!ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΣΤΙΜΙΑ ΤΗΣ ΡΟΥΤΙΝΑΣ! Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΗΣ ΛΥΔΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΣ!

  2. Μπράβο Λυδία για τη ζωγραφιά σου! Πάρα πολύ όμορφη,συγχαρητήρια!!!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.