Βρείτε ένα χόμπι

IMG_0762

Η Δ. διαγωνιζόμενη σε αγώνες στην Κόρινθο.

Χαίρομαι, όταν βλέπω ανθρώπους να αφοσιώνονται με πάθος σε ένα χόμπι. Η εκτός εργασία δραστηριότητα τους γεμίζει χαρά, τους χαλαρώνει, τους ψυχαγωγεί. Είτε αυτό είναι μουσική, κηπουρική, ζωγραφική ή κάποια συλλογή ή αθλητική δραστηριότητα, η ικανοποίηση είναι ίδια.

Η ζωή μας γεμίζει από σκέψεις, άγχος, προβλήματα για την εργασία, την οικογένεια, την οικονομική μας κατάσταση, την υγεία. Τα δευτερεύοντα ενδιαφέροντα, τα χόμπι έρχονται να μας ξεκουράσουν από τις  παραπάνω σοβαρές ενασχολήσεις. Μας τραβούν από τα κύρια θέματα της ζωής μας και μας κάνουν να ξεχνάμε για λίγο. Μας βοηθάνε επίσης να τηρούμε μια αίσθηση των αναλογιών. Η ζωή είναι μικρή και δεν μπορεί να περιέχει μόνο την εργασία ή μόνο τα παιδιά μας.  Δίπλα μας υπάρχει ένας κόσμος που μένει ανεπηρέαστος από οτιδήποτε κι αν κάνουμε και  η διαπίστωση αυτή μετριάζει τη σπουδαιότητα των προσπαθειών μας για καριέρα, εξουσία, δόξα, χρήμα, υστεροφημία κα.

Το να έχεις ένα χόμπι σε κάνει, ίσως νομίζω, πιο δυνατό, πιο ευτυχή, πιο πλούσιο, πιο πλήρη. Η ζωή σου είναι ανοιχτή σε πιο πολλά ενδιαφέροντα και είναι πιο καλά δομημένη. Γι αυτό, βρείτε ένα χόμπι, είτε αυτό είναι γκολφ, σκάκι, διάβασμα ή ψάρεμα. Έχει την αξία του!

Αφορμή για αυτό το σημείωμα ήταν η πρόσφατη επίσκεψή μας σε αγώνες σκοποβολής. Ένα ζευγάρι φίλων, πέρα από την πολυάσχολη ζωή τους, έχουν σαν χόμπι την σκοποβολή. Η αγάπη τους για αυτό το άθλημα τους έδωσε  μία θέση στην Εθνική Αποστολή για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής που διοργανώνεται στην Πορτογαλία στις 9- 13 Σεπτεμβρίου 2013.

Παιδιά, Καλή Επιτυχία!

Advertisement

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Βρείτε ένα χόμπι

  1. ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ! ΤΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΩΘΕΙΣ ΖΩΝΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΞΕΓΝΟΙΑΣΙΆ. ΠΑΝΤΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ ΚΑΙ Η ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΑΛΛΑ ΕΠΑΡΧΙΑ ΒΛΕΠΕΙΣ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΈΝΑ!

Τα σχόλια είναι κλειστά.