Επισκεφτείτε τα μουσεία

Τα μουσεία παλιά ήταν βαρετά. Τα εκθέματα ασφυκτιούσαν σε μικρές και σκοτεινές αίθουσες. Υπό το βλέμμα των επισκεπτών. Επισκέπτες που περιφέρονταν χαζεύοντας χωρίς να καταλαβαίνουν και πολλά πράγματα.

Σήμερα τα μουσεία έχουν εξελιχθεί. Εκτός από τις μόνιμες συλλογές, περιοδικές εκθέσεις φιλοξενούνται στα περισσότερα μουσεία και γεμίζουν τις αίθουσες τους με κόσμο. Οργανώνονται εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά αλλά και για ενήλικες. Με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, οι εκθέσεις είναι διαδραστικές, οι ξεναγήσεις βιωματικές, μπορείς να αγγίξεις, να παίξεις, γίνονται προσημειώσεις, videowall προβάλλουν έργα. Τα μουσεία είναι  πιο κοντά στον σημερινό επισκέπτη. Μπορείς να φωτογραφήσεις, να αγοράσεις κάτι αναμνηστικό, μπορείς να πιείς, να φας, ακόμα τελευταία και να κοιμηθείς σε αίθουσα μουσείου.

Τα μουσεία μπορούν να ενταχθούν στην καθημερινότητά μας, αφού μπορούν πια να διαχειριστούν την ανάγκη μας όχι μόνο να δούμε αλλά και να ζήσουμε μέσα στους χώρους των μουσείων.

Γι αυτό, επισκεφτείτε τα μουσεία, εντάξτε τα στο πρόγραμμα του  Σαββατοκύριακου, εκπαιδεύστε τα παιδιά σας να τα αγαπάνε! Εκεί μέσα θα αποκτούν γνώσεις με τον καλύτερο τρόπο, θα κινητοποιούν την φαντασία τους, θα εμπνέονται!

Αφορμή για αυτό το σημείωμα ήταν η πρόσφατη επίσκεψή μας στην έκθεση» Το ναυάγιο των Αντικυθήρων» που φιλοξενείται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και έχει ανεβάσει κατά 50% την επισκεψιμότητα του μουσείου. Η έκθεση παρουσιάζει τους θησαυρούς του ναυαγίου από το 60π.Χ., αγάλματα, νομίσματα, αμφορείς, κοσμήματα, γυάλινα  αντικείμενα και φυσικά τα ανεπανάληπτα ευρήματα του πρώτου ηλεκτρονικού υπολογιστή, τον γνωστό Μηχανισμό των Αντικυθήρων.( παράταση έκθεσης Ιανουάριος 2014)

antikithira

Άγαλμα με τη διάβρωση της θάλασσας.

antikithira 2

Θραύσματα από τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων.

Είναι ο αρχαιότερος αστρονομικός φορητός υπολογιστής.

Advertisement

2 σκέψεις σχετικά με το “Επισκεφτείτε τα μουσεία

  1. Χριστινα, μας ξεσηκώνεις να έρθουμε Αθήνα!Είδες που όλα γίνονται στην Αθήνα?Αυτό είναι το μόνιμο παράπονο των κατοίκων της Θεσσαλονίκης! ωραιες φωτο, πολλα φιλια

  2. Μπράβο Χριστινάκι μου! Πολύ ωραίο άρθρο και πόσο δίκιο έχεις ότι πρέπει να πηγαίνουμε στα Μουσεία
    Πολλά- πολλά φιλάκια

Τα σχόλια είναι κλειστά.