Παίξτε παιχνίδια

παιχνίδι όνομα, ζώα

Διανύουμε μήνα διακοπών κι είναι ευκαιρία να αφιερώσουμε κάποιο χρόνο παίζοντας. Το παιχνίδι με τα παιδιά, ή με φίλους, ή με τον σύντροφό μας, είναι χρόνος κερδισμένος. Είτε αυτό είναι επιτραπέζιο παιχνίδι ,είτε είναι τάβλι, ρακέτες στην άμμο, χαρτιά, μονόπολη κα.

Όταν παίζουμε, επιστρέφουμε στην παιδική μας ηλικία. Χάνουμε τον εαυτό μας. Βιώνουμε συναισθήματα χαράς, έκπληξης, χαλαρώνουμε από σκέψεις ευθυνών. Όσον αφορά τα παιδιά,  τα παιχνίδια δεν χρειάζεται να είναι έξυπνα, ούτε ακριβά. Τα παιδιά πρέπει να  παίζουν για να παίζουν και όχι για να μαθαίνουν.

Σ’ ένα πρόσφατο ταξίδι μας στο εξωτερικό ξεχάσαμε να πάρουμε μαζί μας κάρτες UNO ή χαρτιά και έτσι θυμηθήκαμε ένα παιχνίδι που χρειάζεται μόνο χαρτί και μολύβι. Το όνομα, ζώο, φυτό. Πωρωθήκαμε! Κάθε μέρα ζητούσα από την καμαριέρα λίγες κόλλες χαρτί μήπως και ξεμείνουμε. Όποια ώρα κι αν γυρνούσαμε, κάθε βράδυ παίζαμε και μερικά παιχνίδια. Με γέλια.

Ακόμα, παίζουμε!

Advertisement

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Παίξτε παιχνίδια

  1. ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΧΝΑ.ΣΥΝΗΘΩΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΟ TABOO ΚΑΙ ΤΟ TOTAL!

Τα σχόλια είναι κλειστά.