Δημιουργήστε αναμνήσεις

Memory-Jar-06-1024x682

Τώρα, το καλοκαίρι, είναι ευκαιρία με τις διακοπές, να αποκτήσουμε εμπειρίες και να δημιουργήσουμε ωραίες αναμνήσεις.

Οι καλές αναμνήσεις είναι δίκτυ προστασίας για τις δύσκολες ώρες της ζωής, για να μας στηρίζουν. Εγώ, το λέω, κατάθεση στην τράπεζα, γιατί οι αναμνήσεις είναι που μας κάνουν πλούσιους.

Μαζί με την κόρη μου φτιάξαμε ένα δοχείο, όπως της φωτογραφίας και το γεμίζουμε με αναμνηστικά, εισιτήρια, κοχύλια, πέτρες,  οτιδήποτε μπορεί να επαναφέρει στη μνήμη μια εκδρομή, μια επίσκεψη, ένα ταξίδι, κάποια γενέθλια, μία έξοδο.

Ζήστε περιπέτειες, γελάστε, παίξτε, χαρείτε, ταξιδέψτε, γιορτάστε, βγάλτε φωτογραφίες,  μαζί με τα μέλη της οικογενείας σας, με τους φίλους σας, τον σύντροφό σας. Και θα ρθει στιγμή που θα μετρήσετε αυτές  τις στιγμές της ευτυχίας.

Κι αν κάποιος πει, για να δημιουργήσεις αναμνήσεις χρειάζονται χρήματα, έχω να πω πως όχι. Ζω μια όμορφη ζωή δεν σημαίνει, απαραίτητα, ξοδεύω πολλά χρήματα. Υπάρχουν πολλά μικρά πράγματα, απλά, που μπορείτε να κάνετε  ακόμα κι αν τα οικονομικά σας είναι άσχημα. Αρκεί να ζείτε το τώρα με χαρά και να το μοιράζεστε με άλλους. Ποιός σας εμποδίζει να πάτε με τα παιδιά σας στο πάρκο ή στην παραλία για μπάνιο ή σε ένα βιβλιοπωλείο την ώρα των παιδικών αναγνώσεων?

Δημιουργούμε αναμνήσεις με το να είμαστε μαζί. Αυτή είναι η παρακαταθήκη.

Advertisement

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Δημιουργήστε αναμνήσεις

  1. Εύχομαι η καθημερινότητά μας να είναι μόνον ωραίες στιγμές.
    Να μην έχουμε τον χρόνο να καταφεύγουμε στο κουτί των αναμνήσεων γιατί θα γεμίζουμε το κουτί με τα σχέδια για το μέλλον!

Τα σχόλια είναι κλειστά.