Στην παραλία…….με αυτοπεποίθηση?

brigite bardot
Brigitte Bardot

Τα μπάνια στη θάλασσα άρχισαν κι αυτό σημαίνει, ότι οι περισσότεροι από εμάς πρέπει να φορέσουμε το μαγιό μας και να βγούμε στις παραλίες, όντας ανασφαλείς για την εικόνα του εαυτού μας.
Κάθε χρόνο τα ίδια. Ντροπή και ένα αίσθημα ανεπάρκειας που και πάλι φέτος δεν χάσαμε το επιπλέον βάρος, που δεν προλάβαμε να γυμνασθούμε.

Όλα τα βιβλία αυτοβοήθειας γράφουν να αγαπάμε το σώμα μας. Εύκολο?
Καθόλου. Προσωπικά, δεν μου αρέσει το σώμα μου, όχι μόνο τώρα που είμαι πιο παχουλή, αλλά από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.

Είναι γεγονός, ότι κανείς δεν είναι ευτυχισμένος με το σώμα του, ακόμα και οι πιο λεπτοί ή όμορφοι, αν τους ρωτήσουμε, θα μας απαντήσουν αρνητικά.

Αυτό δεν σημαίνει, ότι δεν μπορούμε να είμαστε συμφιλιωμένοι με το σώμα που μας έδωσε ο Θεός, είτε αυτό είναι περιφέρεια, γάμπα, στήθος, ψωμάκια κ.α.
Κάποια στιγμή πρέπει να αποδεχτούμε τον εαυτό μας. Να σταματήσουμε την αυτοκριτική και τις συγκρίσεις με τους άλλους. Ας δούμε το σώμα μας, όπως ακριβώς είναι, κοιτώντας στο καθρέφτη χωρίς σκέψεις και συναισθήματα. Ύστερα, ας εστιάσουμε στα θετικά της εικόνας μας. Ο εαυτός μας είναι ένα σύνολο από στοιχεία, που κάποια, σήμερα, μπορούμε να τα προβάλουμε και κάποια άλλα να τα βελτιώσουμε.

Η βελτίωση είναι ένα βήμα παρά-πέρα.

Advertisement

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Στην παραλία…….με αυτοπεποίθηση?

Τα σχόλια είναι κλειστά.