Καλοκαιρινές κατασκηνώσεις

camps

Οι σχολικές διακοπές είναι μεγάλες, σχεδόν 3 μήνες, κι αυτό δημιουργεί ένα θέμα στους γονείς πως να απασχολήσουν τα παιδιά τους τόσο μεγάλο διάστημα, εκτός από την περίοδο των οικογενειακών διακοπών.

Έτσι, αυτό το καιρό, όλοι συζητάμε, που να επιλέξουμε να  στείλουμε τα παιδιά μας, σε κατασκηνώσεις, σε αθλητικά camp, για μεγαλύτερες ηλικίες, σε κολλέγια στο εξωτερικό για ξένη γλώσσα (πιο δύσκολο τώρα με την κρίση).

Ως μητέρα, έχω φοβίες, πολλές φοβίες, μήπως πάθουν κάποιο ατύχημα, μήπως πνιγούν σε θάλασσα, πισίνα, μήπως δεν είναι καθαρά και κολλήσουν κάτι, μήπως τους πειράξει κάποιος γυμναστής-παιδεραστής κ.α. πολλά. Από την άλλη, γνωρίζω και αισθάνομαι πόσο καλό τους κάνει η παραμονή σε μία κατασκήνωση. Ενισχύει την ομαδικότητα, καλλιεργεί το πνεύμα της συνεργασίας, της ευθύνης και της πειθαρχίας. Είναι μια εμπειρία που δυναμώνει το χαρακτήρα τους. Μαθαίνουν να ζουν αυτόνομα μακριά από τους γονείς τους. Δημιουργούν φιλίες, ζουν μοναδικές εμπειρίες που τους ενισχύουν την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση.

Για τα περισσότερα παιδιά η κατασκήνωση είναι μια περιπέτεια και γι αυτό πρέπει να αφήνονται να την ζήσουν κι εμείς οι γονείς πρέπει να σφίγγουμε την καρδιά μας και να τους δίνουμε αυτές τις ευκαιρίες.

Το βιντεάκι είναι για  λίγο μεγαλύτερα παιδιά κι έχει τον ωραίο τίτλο με το σωστό μήνυμα «Live the language». http://www.youtube.com/watch?v=1_QO8LoGNpc

Advertisement

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Καλοκαιρινές κατασκηνώσεις

Τα σχόλια είναι κλειστά.