Κάντε to-do λίστες

to do list

Εμένα, προσωπικά, με βολεύουν αυτές οι λίστες. Επαγγελματικά, τις λέω εκκρεμότητες, στο σπίτι, δουλειές. Με το που τις βάζω στο χαρτί, συμβαίνει κάτι μαγικό στον εγκέφαλό μου, μου τις υπενθυμίζει συνέχεια και δεν έχω άλλη επιλογή παρά να τις πραγματοποιήσω.

Κάποιοι λένε ότι τους πιέζουν και τους αγχώνουν τέτοιου είδους λίστες. Όλοι έχουμε ατελείωτες υποχρεώσεις και δεν χρειάζεται να αισθάνεστε άσχημα γι αυτό, ούτε να αγχώνεστε για το πότε θα τις ολοκληρώσετε.

Η λύση είναι να χωρίσετε τις μεγάλες λίστες σε μικρότερες, ανά κατηγορία, π.χ. γραφείο, σπίτι, παιδιά, ιατρικά, προσωπικά κ.α. Έτσι, παρόλο που οι εκκρεμότητες παραμένουν αριθμητικά οι ίδιες, η εικόνα είναι καλύτερη στις επιμέρους λίστες. Κι η ικανοποίηση, όταν θα διαγράφετε τις δουλειές, θα είναι μεγάλη. Το χαρτί με τις to-do λίστες σας θα σας φέρνει χαρά και αυτοπεποίθηση, γιατί θα σχετίζεται με την πρόοδο και την αποτελεσματικότητά σας.

Και μπορείτε να κλέβετε και λίγο, όπως κάνω εγώ. Γράφω στις λίστες και πράγματα που έχω ήδη κάνει, έτσι για να χω την ευχαρίστηση να τα διαγράφω!!

Η ζωή προχωρά με μικρά και σταθερά βήματα, με μικρές αποφάσεις, απλές επιλογές. Αφήστε πίσω την αδράνεια και την αναβλητικότητα και οργανώστε καλύτερα το χρόνο σας. Και μην ξεχνάτε, «Η μέρα είναι ατελείωτη, για εκείνον που γνωρίζει πως να την εκτιμά και να την εκμεταλλεύεται»-Goethe

Advertisement