Ξανακαθίστε στα θρανία

painting

Το να μαθαίνεις κάτι καινούργιο είναι χαρά, ικανοποίηση, σου δίνει ενέργεια, έμπνευση. Ανεξαρτήτου ηλικίας, να αισθάνεσαι μαθητής είναι αναζωογονητικό. Το να είσαι ανοιχτός στη ζωή, να συνεχίζεις να μαθαίνεις, να διευρύνεις τους ορίζοντές σου είναι στάση ζωής.

Γι αυτό ξανακαθίστε στα θρανία. Μάθετε μΊα ξένη γλώσσα. Αν αγαπάτε τη ζωγραφική, κάνετε μαθήματα. Μία φίλη μου παρακολουθεί μαθήματα αγιογραφίας, μία άλλη σπούδασε την τεχνική του μωσαϊκού και φτιάχνει υπέροχα έργα. Μπορεί να θέλετε να ασχοληθείτε με τη φωτογραφία ή να μάθετε λάτιν χορούς. Κάποιοι άλλοι βρίσκουν ενδιαφέρον σε σεμινάρια μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής.
Τα μαθήματα δεν χρειάζεται να κρατούν μεγάλα χρονικά διαστήματα ή να κοστίζουν μεγάλα ποσά. Μάθετε με το δικό σας ρυθμό και τρόπο.

Κάντε το τώρα που είναι η κρίση, που έχετε ανησυχίες και ίσως στεναχώριες. Η ικανότητα να βρίσκεις ενδιαφέροντα σε πράγματα άσχετα από την ανησυχία σου είναι μεγάλο ευεργέτημα. Αφήστε το πνεύμα σας να ασχοληθεί με άλλους συνειρμούς, προσθέστε γνώσεις, εμπειρίες. Μην αφήνετε να σας κυριεύσει η στεναχώρια, η θλίψη και η απραξία.
Καλλιεργήστε τα ενδιαφέροντά σας, ή βρείτε καινούργια. Κυνηγήστε τη γνώση, δημιουργείστε, εκφραστείτε.
Ανοίξτε την πραγματικότητά σας. Μην κάνετε συνέχεια τα ίδια πράγματα. Κρατηθείτε μακριά από τη μονοτονία και την πλήξη.
Η ζωή είναι συναρπαστική!

Advertisement

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ξανακαθίστε στα θρανία

  1. Αχ, Χριστίνα μου τι ωραία που τα γράφεις!!!Μακάρι να μπορούσαμε να κλέβαμε από τον καθημερινό χρόνο μας και να τον αφιερώναμε σε κάτι που μας αρέσει πραγματικά! αλλά οι υποχρεώσεις της δουλειάς, του σπιτιού, των παιδιών…. δεν μας αφήνουν. Ζηλεύω πραγματικά αυτούς που τα καταφέρνουν!!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.