Ας δούμε το ποτήρι μισογεμάτο

aisiodoksia

Είναι μήνυμα γνωστής εταιρίας τηλεφωνίας και βρίσκεται σε διάφορα σημεία της πόλης, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.
Μια όμορφη υπενθύμιση μέσα στη μέρα.
Το να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο αποτελεί στάση ζωής και νοοτροπία του φύσει αισιόδοξου ανθρώπου.
Είναι τρόπος σκέψης που προτάσσει την ελπίδα και τη θετικότητα στη ζωή μας.
Στις παρούσες περιστάσεις, θα πείτε δύσκολο, ειδικά αν έχουμε μάθει και από την παιδική μας ηλικία να σκεφτόμαστε έτσι.
Η απαισιοδοξία, η απελπισία, η κατάθλιψη να τα βλέπουμε όλα μαύρα, είναι μια στάση που βιώνεται στο νου. Από την άλλη η αισιοδοξία και η ελπίδα είναι η επίγνωση ότι δεν θα υποφέρεις για πάντα, θα βρεις τον τρόπο κάποια στιγμή να τα καταφέρεις.
Όλα περιέχονται σε μια νοητική διαδικασία, σ΄ένα κατασκεύασμα που αν το αναγνωρίσουμε μπορούμε να το σπάσουμε και να αλλάξουμε.
Δεν είναι εύκολο, να γίνουμε από τη μια μέρα στην άλλη Πολυάννες, αιωνίως αισιόδοξοι.
Αλλά μπορούμε να το προσπαθήσουμε. Να ενισχύσουμε την ελπίδα, να δώσουμε έμφαση στις επιτυχίες μας, στα θετικά πράγματα στη ζωή μας, στις σχέσεις μας, να οραματιστούμε οτιδήποτε καλό για το μέλλον μας, ανυποχώρητα, να επιμένουμε και να αντέχουμε.
Επιλέγουμε να σκεφτόμαστε θετικά. Δεν σπαταλάμε το χρόνο μας παραπονούμενοι για την άδικη ζωή, για την τύχη που δεν έχουμε, για την κρίση που άλλαξε τα δεδομένα της ζωής μας. Καταπολεμούμε τους φόβους και τις ανασφάλειες μας με πράξεις. Αντιμετωπίζουμε με ενθουσιασμό και ενέργεια τη ζωή.
Στο κάτω-κάτω ο,τι κι αν μας συμβεί, απώλεια, ασθένεια, στεναχώρια, η ζωή συνεχίζεται κι η ίδια μαζί με την ελπίδα θα μας σπρώξουν να σηκωθούμε από το κρεβάτι και να ζήσουμε.

Το σημείωμα αυτό αφιερώνεται στην κόρη μου που μου έδειξε το ποτήρι το μισογεμάτο στην Κηφισίας.

Advertisement