Βρείτε ένα μέντορα

mentor

Είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο.

Μέντορας είναι το πρόσωπο που καθοδηγεί και συμβουλεύει κάποιον ώστε να κάνει σωστές επιλογές (ορισμός λεξικού).
Είναι ο άνθρωπος που θα σας στηρίξει σε όποιον στόχο κι αν βάλετε, που θα ακούσει τις ανησυχίες σας, τα άγχη σας και θα του εμπιστευτείτε τους φόβους σας, τις σκέψεις σας για τα επαγγελματικά αλλά και για τα προσωπικά σας.
Θα σας ενθαρρύνει στις δυσκολίες, θα σας δώσει πρακτικές συμβουλές μέσα από τις δικές του εμπειρίες. Γιατί αυτή είναι η απαραίτητη προυπόθεση πέρα από τη χημεία ή τη φιλία που θα έχετε. Να έχει γνώσεις και εμπειρίες, να είναι πετυχημένος στον τομέα του όσο μπορεί αυτό να προσδιορισθεί και να έχει χαρίσματα που θα είναι σεβαστά από πολλούς.
Και φυσικά στη σχέση δεν μπορεί να υπάρχει ανταγωνισμός ή ζήλια. Μόνο έμπνευση και καλός μιμητισμός από την πλευρά σας.

Πώς θα τον βρείτε?

Είναι σίγουρα μέσα στους ανθρώπους που ήδη ξέρετε και συναναστρέφεστε και αρκεί να τον πλησιάσετε και να του κάνετε ερωτήσεις, ή απλά να του ζητήσετε να σας βοηθήσει.
Η βοήθεια αυτή δεν μπορεί να αντληθεί από βιβλία, ή από τον ίδιο μας τον εαυτό. Είναι μία κατεύθυνση, ένα σπρώξιμο μέσα στην καθημερινότητά μας.

Η προσωπική ανάπτυξη θέλει οργάνωση, πειθαρχεία και υπευθυνότητα. Δώστε σε έναν καλό σύμβουλο την ευκαιρία να σας στηρίξει κσι δεν θα χάσετε.

Advertisement