Άνοιξη παρά τέταρτο

DSCN0361
DSCN0355
DSCN0362

Σήμερα ήταν μια ηλιόλουστη μέρα με υψηλή θερμοκρασία για τα δεδομένα του χειμώνα που ακόμα διανύουμε και βιάζομαι να μιλήσω για την κηπουρική και τα φυτά που είναι ένα από τα αγαπημένα μου χόμπυ. Αγαπώ πολύ τα φυτά και τα λουλούδια στα βάζα, τις συνθέσεις και το να είμαι περιτριγυρισμένη με λουλούδια και φυτά μου δημιουργεί όμορφα συναισθήματα.

Η κηπουρική, αν την αγαπάς, έχει πολλά θετικά ευεργετήματα πάνω σου, είτε έχεις κήπο, ή βεράντα, ή απλά κάποιες γλάστρες. Είναι ψυχοθεραπεία, είναι άσκηση, είναι επαφή με τη γη και τη φύση και τους κύκλους της φύσης. Σου φέρνει γαλήνη και ηρεμία. Φροντίζοντας τα φυτά, παρακολουθώντας τα να μεγαλώνουν, να ανθίζουν, μαθαίνεις να τα αγαπάς.
Σου κάνει καλό.
Αν δεν έχετε ασχοληθεί, περάστε από ένα φυτώριο. Δοκιμάστε να μεγαλώσετε ένα φυτό ή αγοράστε λουλούδια και γεμίστε τα βάζα σας.

Στις φωτογραφίες βλέπετε τους φημισμένους μπαρόκ κήπους του παλατιού Frederiksborg από την επίσκεψή μας το καλοκαίρι στη Δανία.

Advertisement

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Άνοιξη παρά τέταρτο

  1. Υπέροχες φωτογραφίες! Ακόμα και αν δεν έχεις κήπο ή ξέχασες να αγοράσεις λουλούδια μπορείς να χαζέψεις τέτοιες εικόνες και να νιώσεις αμέσως ευεξία!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.